Știri

UE deschide o procedură de infringement privind emisiile

Comisia Europeană a anunțat deschiderea unei proceduri de infringement împotriva mai multor state membre ale UE, privind emisiile automobilelor.

Pe data de 8 decembrie 2016, CE a deschis o procedură de infringement împotriva a șapte state membre ale Uniunii Europene, care nu au pus în aplicare sancțiuni împotriva producătorilor de automobile care au falsificat datele privind emisiile poluante. România nu se află pe listă țărilor acuzate că au încălcat dreptul comunitar.

Aceasta a transmis o notă oficială de către guvernele Cehiei, Greciei și Lituaniei, deoarece acestea au introdus în legislația lor sancțiuni împotriva încălcării normelor comunitare privind emisiile poluante ale vehiculelor.

UE deschide o procedură de infringement privind emisiile

O altă notă a fost trimis în Germania, Luxemburg, Spania și Marea Britanie pentru că aceste state nu au aplicat sancțiuni în cazul scandalului #Dieselgate în care este implicat producătorul Volkswagen.

În plus, Comisia Europeană a constatat că Germania și Marea Britanie nu au furnizat Comisiei informațiile culese de inspectorii lor cu privire la eventualele nereguli privind emisiile de oxizi de azot ale vehiculelor Volkswagen și nici a altor producători. Comisia a primit un raport final al Marii Britanii și Germaniei la 21 și 22 aprilie 2016. Prin urmare, Comisia a solicitat celor două guverne acces deplin la datele și metodele de investigare, însă, acesta nu a fost primit.

După izbucnirea scandalului Diselgate, Comisia Europeană a cerut statelor membre să inițieze anchete cu privire la utilizarea software-ului care manipulează datele privind emisiile poluante provenite de la autoturisme.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button