UE îndemnată să stabilească obiective mai aspre pentru reducerea emisiilor

Peste 150 de lideri de afaceri îndeamnă șefii UE să stabilească obiective mai aspre cu privire la reducerea emisiilor
Girteka Logistics, alături de alte peste 150 de afaceri și investitori, îndeamnă UE să stabilească obiective mai aspre cu privire la reducerea emisiilor în 2030.

Microsoft, IKEA, Deutsche Bank, Unilever, H&M, Google, Girteka Logistics, Signify și Apple solicită liderilor UE să susțină ambiția stabilită în acordul european european și să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030.

UE îndemnată să stabilească obiective mai aspre pentru reducerea emisiilor

Într-o scrisoare deschisă, directorii executivi din întreaga Europă și din economie și-au prezentat hotărârea de a colabora cu Uniunea Europeană pentru a aborda impactul pandemiei de coronavirus, oferind în același timp o recuperare mai rezistentă la climat și regenerativă.

Scrisoarea indică diversitatea sprijinului acordat întreprinderilor europene pentru creșterea ambiției climatice, companiile din sectoare, inclusiv industria prelucrătoare, industria grea, finanțele, bunurile de larg consum, generarea de energie electrică și tehnologia care susțin obiectivul de 55%.

„Ceea ce trebuie urgent să vedem în continuare este o punere în aplicare ambițioasă a pachetului de redresare axat pe realizarea unei tranziții ecologice și digitale, având la bază Pactul Ecologic european și un obiectiv ridicat de reducere a emisiilor pe termen scurt”, susțin cele 157 de afaceri și investitori, respectiv cele 21 de rețele de afaceri, semnatare ale scrisorii către UE

VEZI ȘI: DAF a lansat modelul CF Electric cu autonomie de peste 200 de kilometri

„Deciziile corecte pot ajuta la crearea și protejarea comunităților sănătoase, înfloritoare și corecte și la asigurarea unei foi de parcurs pentru o economie prosperă. Din perspectiva afacerilor și a investitorilor, este esențială claritatea căii de tranziție nete zero și a calendarelor pentru fiecare sector, precum și politica care permite investiții substanțiale în soluții neutre în materie de carbon. La rândul său, acest lucru ne-ar oferi încrederea necesară pentru a investi decisiv în ritmul și amploarea necesare pentru a reduce emisiile, a crea locuri de muncă ecologice decente, a stimula inovația și a accelera reconstrucția unei economii rezistente cu emisii zero de carbon”, se arată în scrisoare.

Inițiativa este condusă de European Corporate Leaders Group (CLG Europe), un grup intersectorial de întreprinderi europene care lucrează pentru a oferi neutralitate climatică.

Follow #infotrucker