Economic

UE sprijină transportul rutier de mărfuri din Ucraina și Moldova

Uniunea Europeană vrea să faciliteze transportul rutier de mărfuri din Ucraina și Moldova, țări afectate de acțiunea militară ilegală a Rusiei.

Întrucât porturile de la Marea Neagră nu pot fi folosite, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, UE intenționează să negocieze acorduri privind transportul rutier de mărfuri cu Ucraina și Moldova. Scopul este să permită camioanelor din aceste țări să poată tranzita rapid și ușor teritoriul Uniunii Europene și invers, pentru transportul de marfă.

UE sprijină transportul rutier de mărfuri din Ucraina și Moldova

Comisia Europeană a anunțat că a solicitat Consiliului Europei un mandat de negociere în acest sens.

„Aceste acorduri ar urma, printre altele, să garanteze securitatea alimentară în teritoriile respective și să ofere alte rute pentru exporturile ucrainene și moldovenești, întrucât accesul la Marea Neagră este blocat de invazia rusă”, indică Comisia.

VEZI ȘI: Bunurile cu risc fiscal ridicat vor fi monitorizate prin sistemul RO e-Transport

De asemenea, PE a solicitat interzicerea intrării în apele teritoriale ale UE și a staționării în porturile UE a tuturor navelor conectate la Rusia și interzicerea transportului rutier de mărfuri dinspre și către Rusia și Belarus, lucru care se va întâmplat începând cu 9 aprilie.

Din aceeași categorie...

Back to top button