UE susține financiar construcția noului terminal feroviar din Calais

UE susține financiar construcția noului terminal feroviar din Calais
CargoBeamer și Calais Promotion au primit o subvenție de la Uniunea Europeană de până la maximum 7 milioane de euro pentru construcția unui nou terminal feroviar în vecinătatea Calais.

Acest terminal feroviar este un pas cheie în planurile beneficiarilor de a extinde serviciile pe rutele de marfă cheie și de a consolida funcțiile logistice ale hubului din Calais, permițând remorcilor de marfă care în mod normal nu pot fi deplasate de macara să fie transferate de la camioane în trenuri și viceversa.

UE susține financiar construcția noului terminal feroviar din Calais

Calais este principalul nod de tranzit între Europa continentală și Marea Britanie. Situat pe coridorul de rețea de bază pentru Marea Nordului-Mediterană, Portul Calais dirijează aproximativ jumătate din comerțul dintre Europa continentală și Marea Britanie, traficul urmând să se dubleze până în 2021, comparativ cu valorile din 2019.

VEZI ȘI: MAN Lion’s City G a primit premiul “Safety Label Bus”

CargoBeamer este o companie de logistică, care a dezvoltat un sistem inovator pentru transferul automat al remorcilor de transport de marfă către și dinspre vagoanele feroviare, permițând astfel operațiuni mai ușoare în terminalele multimodale și oferind noi oportunități pe piețele de transport.

Tehnologia inovatoare implementată în această acțiune va sprijini trecerea modală de la drum la calea ferată, va îmbunătăți performanța de mediu a sectorului de transport, va reduce congestia în Calais și în jurul acesteia, și va îmbunătăți eficiența și siguranța transportului.

Conform beneficiarilor, terminalul ar urma să fie dat în folosință în 2022.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.