Știri

UE susține introducerea salariu minim pentru șoferi

În cadrul Conferinței Interanaționale pe Transport, comisarul european Violeta Bulc a declarat că susține impunerea salariului minim pentru toți șoferii profesioniști din spațiul comunitar.

Momentan, totul stă într-o declarație făcută de comisarul european pe transport, dar care dar de anul acesta ar putea deveni o acțiune concretă a Comisiei împotriva dumpingului social în transportul rutier, profitând de „Pachetul de drum”, care va fi prezentat chiar înainte de sfârșitul anului 2016.

Prin urmare, pachetul de reglementare în sectorul de trnasport rutier ar putea conține norme specifice împotriva dumpingului social, acceptând faptul că unele țări, precum Germania și Franța, au pus deja în aplicare într-un mod autonom, impunerea unui salariu minim pentru conducătorii auto comunitari.

UE susține introducerea salariu minim pentru șoferi

Aceste reglementări sunt valabile mai ales pentru cei care fac cabotaj și își detașează șoferii pentru o lungă perioadă de timp în străinătate.

VEZI ȘI: Salariul minim obligatoriu poate reduce evaziunea fiscala din sectorul transport din Romania

Evindet că, punctul crucial real al problemei este de a găsi valoarea salariului minim, având în vedere discrepața economică dintre estul și vestul țărilor din Uniunea Europeană.

De asemenea, Violeta Bulc s-a exprimat în favoarea unor controale mai mari pe autostrăzi pentru a verifica regularitatea cabotajului, dar nu numai.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button