Bus

UITP 2023: Solaris își prezintă vârful de gamă electric

La summitul UITP 2023 din Barcelona, Solaris Bus & Coach își prezintă cel mai popular model electric, Urbino 12 electric, fabricat la comandă pentru operatorul TMB Barcelona.

Autobuzul este echipat cu toate caracteristicile tehnologice de ultimă generație necesare pentru mobilitate electrică, cum ar fi baterii eficiente de ultimă generație și sisteme inovatoare de asistență pentru șofer. Nu este întâmplător faptul că vehiculul, care face parte din flota orașului, a fost selectat pentru a reprezenta oferta producătorului la eveniment.

UITP 2023: Solaris își prezintă vârful de gamă electric

Este un exemplu perfect de autobuz alimentat de baterii care oferă operatorului o autonomie convenabilă, pe toată durata zilei. O astfel de operabilitate este posibilă datorită bateriilor de ultimă generație și a încărcărilor rapide din timpul zilei prin intermediul unui pantograf. Barcelona este un oraș care a integrat cu succes stații de încărcare în infrastructura sa urbană.

Unitatea de propulsie a autobuzului electric Solaris Urbino 12 prezentat la summit-ul UITP este un motor central de 220 kW. Energia este stocată în baterii Solaris High Energy cu o capacitate totală de peste 400 kWh, instalate pe plafon și în spatele autobuzului. Vehiculul poate fi încărcat fie prin intermediul unui conector cu priză, fie printr-un pantograf. Nivelurile maxime de încărcare sunt de 260 kW, respectiv 450 kW. Autobuzul expus poate transporta până la 77 de pasageri, dintre care 21 pe scaune.

VEZI ȘI: Cea mai mare comandă de autobuze Solaris cu hidrogen

Autobuzul electric Solaris Urbino 12 produs pentru TMB Barcelona este echipat cu un pachet de sisteme de siguranță care cuprinde MirrorEye (camere în locul oglinzilor retrovizoare) și MobilEye Shield+ (sistem de avertizare de coliziune).

Autobuzul dispune de un sistem de monitorizare CCTV, care acoperă și acoperișul vehiculului, făcând posibilă vizualizarea funcționării pantografului. Pentru confortul pasagerilor, au fost instalate porturi USB pe pereții laterali ai autobuzului și pe bările de susținere.

UITP 2023: Prezentări ale experților Solaris

Experții Solaris au fost invitați să-și împărtășească experiența în ceea ce privește transportul public cu emisii zero cu participanții la Global Summit, de exemplu în timpul sesiunilor Spotlight-Forum. Printre altele, ei vor vorbi despre siguranța autobuzelor electrice cu baterii, precum și despre hidrogen ca opțiune cu zero emisii pentru vehiculele de transport public.

În plus, în ultima zi a summit-ului, Mateusz Figaszewski, director de E-mobility la Solaris, va face parte din panelul CBEP (Clean Bus Europe Platform). Experții vor discuta despre dezvoltarea tehnologiilor curate pentru transportul public în Europa și despre modul în care inițiativa CBEP poate stimula dezvoltarea sectorului.

Din aceeași categorie...

Back to top button