Dakar RallySportȘtiri

Ultimii 180 kilometri înaintea unei victorii așteptate de 4 ani

Cu doar 180 kilometri rămași de parcurs în cadrul ediție Dakar Rally 2016, Gerard De Rooy și Iveco conduc detașat în clasamentul general și pare ca nimic nu-l mai poate opri pe „olandez zburător” al dunelor să câștige pentru a doua oară cel mai dur rally-raid din lume.

A 12-a etapă a Dakar Rally 2016 s-a desfășurat pe traseul dintre San Juan și Villa Carlos Paz, în lungime totală de 866 kilometri din care 267 kilometri probă specială, la finalul căreia Villagra și Iveco s-au clasat pe podium. Eroul local, Federico „Coyote” Villagra a terminat pe locul 2, la foar 3:14 minute de în spatele câștigătorului, Pieter Versluis, pilotul olandez al echipei EVM Rally Team, aflat la volanul unui MAN TGS. Cu acest rezultat, Federico Villagra se apropie de-a treia poziție a podiumului în clasamentul general al camioanelor.

Fără să forțeze, Gerard de Rooy a continuat să parcurgă etapa fără probleme, consolidându-și șansele în a câștiga pentru a două oară în carieră Dakar-ului, prima dată întâmplându-se în 2012. Olandezul a terminat ziua pe locul 5, la 5:24 minute în spatele liderului de etapă. În urma acestui rezultat, De Rooy a mai adăugat câteva minute în plus la ecartul dintre el și Airat Mardeev (Kamaz).

Ultimii 180 kilometri înaintea unei victorii așteptate de 4 ani

Un alt rezultat pozitiv a fost înregistrat de spaniolul Pep Vila cu al său Iveco Trakker, rezultatul de etapă obținut propulsându-l pe locul 10 al clasamentului general, acesta fiind foarte aproape de a-și atinge obiectivul.

VEZI ȘI: Pas important spre victoria finală pentru Iveco și De Rooy

Ton van Genugten pierdut timp la începutul specialei a 12-a, dar a reușit să recupereze, un obicei pentru el în acest Dakar. Van Genugten este al patrulea la general și, în cazul în care De Rooy și Villagra rămân pe locurile 1 respectiv 3, Iveco are șansa să termine cu trei dintre camioanele sale în top 4 în acest Dakar.

Obiectivul piloților Iveco pentru ultimii 180 kilometri de probă specială ai Dakar 2016 dintre Villa Carlos Paz și Rosario este să stabilească un ritm constant, fără să forțeze. De Rooy se află în fața lui Airat Mardeev la peste o oră, Villagra este la mai mult de 30 de minute înaintea lui Van Genugten, care este în prezent pe a treia poziție, însă olandezul trebuie să aibă grijă la Hans Stacey (MAN TGS), care este la numai 11 minute în spatele său. Pep Vila va trebui să facă același lucru cu Artur Ardavicius (Tatra), care este de 20 de minute în spatele lui.

Ultima specială a Dakar-ului din acest an se va desfășura între orașele Villa Carlos Paz și Rosario, unde pe câștigătorii îi așteaptă podiumul final și mii de fani ce vor sărbătororii victoria eroilor lor în cadrul celui mai dificil dar frumos raliu din lume.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button