EcofriendlyTop News

Ultimul prototip eActros a intrat în teste. Producția de serie va începe în curând

El va face livrări pentru producătorul de bere Paulaner în regiunea Munchen.

Ultimul prototip de camion electric cu baterii Mercedes-Benz eActros a intrat recent în teste alături de Paulaner Getränke und Service GmbH, divizia de logistică a renumitului producător de bere.

Paulaner folosește ultimul prototip eActros pentru livrări la restaurante și berării din regiunea Munchen. Camionul electric pleacă în fiecare dimineață de la centrul logistic al Paulaner din Gräfelfing și călătorește zilnic între 100 și 200 km. Bateriile lui eActros sunt încărcate peste noapte la depozitul Paulaner.

Ultimul prototip eActros a intrat în teste. Producția de serie va începe în curând

Din 2020, eActros a intrat în faza a doua a testelor, începute în 2018. Paulaner este ultima companie care va testa camionul electric pentru distribuție grea. Mercedes-Benz Trucks plănuiește începerea producției de serie a lui eActros în a doua jumătate a anului 2021.

Una dintre multele descoperiri ale testelor cu eActros de până acum este că autonomia de aproximativ 200 km a prototipului este absolut realistă, indiferent de sarcina utilă, rută sau topografie. Performanțele dinamice nu sunt inferioare unui model diesel, iar sistemele de răcire operate electric au operat fără restricții, atât vara, cât și iarna.

În plus, șoferii au fost impresionați de disponibilitatea continuă a cuplului pe întreaga plajă de viteză. Ei au raportat că experiența de condus este foarte lină și silențioasă.

VEZI ȘI: Electricul eActros va fi comparat cu hibrizii Scania cu pantograf

Prototipurile eActros sunt bazate pe șasiul lui Mercedes-Benz Actros, dar cu un sistem de propulsie complet electric și multe componente specifice. Propulsia este asigurată de două motoare electrice, montate în apropierea butucilor roților din spate. Motoarele dezvoltă fiecare 126 kW și 485 Nm, iar bateriile litiu-ion au o capacitate de 240 kWh.

Modelul de serie va fi superior prototipurilor în mai multe aspecte, inclusiv autonomia, puterea și siguranța. eActros va fi disponibil inițial ca vehicul cu 2 și 3 axe. În plus, Daimler Trucks va integra vehiculul într-un ecosistem complet, care include analiza rutelor, verificarea subvențiilor disponibile, suport pentru integrarea în flotă și soluțiile de încărcare adecvate.

Din aceeași categorie...

Back to top button