Știri

Ultimul test Brexit a generat o coadă de camioane lungă de 8 km în Kent

Ultimul test Brexit efectuat de poliția de frontieră franceză a generat o coadă de camioane lungă de 8 kilometri în Kent.

Marți, 24 noiembrie, autoritățile franceze au efectuat un test al controalelor care ar putea avea loc începând cu 1 ianuarie 2021, în cazul unui Brexit fără acord, asupra camioanelor care sosesc și pleacă în Marea Britanie. În doar câteva ore, testul Brexit a generat o coloană de camioane lungi de 8 kilometri pe partea britanică, în Kent.

Ultimul test Brexit a generat o coadă de camioane lungă de 8 km în Kent

Potrivit The Guardian, camioanele au fost forțate să oprească la intersecția 11 de pe autostrada M20, în drum spre terminalul feroviar Eurotunnel și portul Dover.

Principala cauză a congestiei au fost noile proceduri privind controalele împotriva emigrației ilegale efectuate de poliția de frontieră franceză, pe baza acordurilor Le Torquet, care permit agenților francezi să opereze și în partea engleză, nu doar în ​​Calais.

Testul a durat 9 ore, de la 6:00 AM la 15:00 PM, în acest interval fiind verificate toate camioane. Șoferii au avut obligația să prezinte pentru control pașaportul și documentele camionului și încărcăturii.

VEZI ȘI: Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări privind Pachetul de Mobilitate

Însă, scenariul real ar putea arăta mult mai rău. Conform unui studiu realizat de guvernul britanic, în Kent s-ar putea forma cozi de până la 7.000 de camioane de-a lungul arterelor principale care duc în portul Dover sau terminalul Eurotunnel.

Și acest lucru s-ar putea întâmpla și în cazul unui Brexit cu acord, deoarece vor exista în continuare controale asupra mărfurilor transportate și asupra plății taxelor.

Din aceeași categorie...

Back to top button