Un Airbus A320 transportat rutier cu un remorcher Actros 4163 SLT

Un Airbus A320 transportat rutier cu un remorcher Actros 4163 SLT
Compania PAULE din Stuttgart a transportat rutier un Airbus A320 cu ajutorul unui remorcher Actros 4163 SLT, din portul Lübeck până la centrul de instruiere a Forțelor Speciale KSK din Calw.

Fără niciun dubiu, transportul agabaritic este și va rămâne cel mai complex și spectaculos tip de transport rutier, pe care nu toți îl pot face.

Un Airbus A320 transportat rutier cu un remorcher Actros 4163 SLT

Acest lucru este demonstrat și de cel mai recent transport agabaritic efectuat în sudul Germania de compania PAULE, care au transportat rutier un Airbus A320 cu ajutorul unui remorcher Actros 4163 SLT.

Deși operațiunea a avut loc noaptea, spectaculosul convoi de 60 m lungime, 5 metri lățime și 90 de tone, tractat de un remorcher de 630 CP a avut parte de public pe toată lungimea traseului.

Transportul Airbus-ului aparținând unei companii aeriene low-cost a durat 11 zile. Fuselajul avariat în urma unei aterizări de urgență a fost încărcat de șvabii de la PAULE în portul Tallinn (Estonia). De acolo, acesta a fost transportat pe apă de-a lungul Mării Baltice până în Lübeck.

Din Lübeck, trailer-ul a fost remorcat de un Actros 4163 SLT, care a avut nevoie de trei zile pentru a traversa rutier, Hamburg, Magdeburg, Nürnberg și Stuttgart, înainte de a se îndrepta spre partea de nord a Pădurii Negre.

Pe întreaga lungime a traseului rutier, convoiul trebuit să părăsească de două ori autostrada pentru a evita podurile joase pe sub care nu putea trece.

Mai mult, după ce a părăsit autostrada pe a merge pe un drum paralel cu aceasta, șoferul convoiului a trebuit să facă mai multe manevre, inclusiv să meargă cu spatele, pentru a putea reintra pe autostradă.

VEZI ȘI: NGVA Europe cere Consiliului European să ia în considerare efectele pozitive ale gazului natural în sectorul de transport

În plus, un al doilea remorcher a fost adus pentru ca marfa să ajungă la timp la destinația finală.

Pe un drum forestier strâmt și abrupt, cele două remorchere livrat Airbus-ul la noua sa casă pe terenurile de instruire ale Comandamentului Forțelor Speciale KSK din Calw. Acolo, avionul va fi folosit în pregătirea scenariilor realiste pentru protecția pasagerilor aerieni.

Un Airbus A320 transportat rutier cu un remorcher Actros 4163 SLT

La fel ca în cazul companiei 100% românești Rontransmar, compania PAULE din Stuttgart a optat pentru un remorcher SLT produs de Mercedes-Benz, deoarece poate fi folosit la operațiuni extreme de transport, care necesită multe manevre.

Vă reamintim că bistrițenii de la Rontransmar au fost prima companie de transport agabaritic din România care, în 2017, au achiziționat un Arocs 4163 SLT.

Follow #infotrucker