Un an de producție a noului Mercedes-Benz Sprinter

Un an de producție a noului Mercedes-Benz Sprinter
Pe 1 iulie 2014 s-a împlinit un an de la începerea producției noului Sprinter, cel mai vândut produs Mercedes-Benz din gama comercialelor ușoare.

De altfel, conform oficialilor germani, MB Sprinter continuă să fie cel mai vândut vehicul comercial ușor din întregul segment de 3.5 tone. În perioada iulie 2013 – mai 2014, Mercedes-Benz Vans a vândut aproximativ 134.000 de unități din care 116.000 în 2013 în Europa și America de Nord.

Un an de producție a noului Mercedes-Benz Sprinter

Acest lucru se traduce printr-o creștere a vânzărilor de 15%, comparativ cu aceeași perioadă din anii trecuți.

Cea mai mare piață pentru Mercedes-Benz Sprinter este Germania, urmată de Statele Unite și Marea Britanie. În Germania, Sprinter a crescut considerabil cota de piață la un nivelul record de peste 30%.

Datorită cererii ridicate, divizia de comerciale ușoare a lui Daimler a crescut în mod corespunzător producția de vehicule la două fabrici din Germania la Düsseldorf și Ludwigsfelde.

Mai mult de 700 de vehicule ies zilnic de pe linia de producție de la Düsseldorf în timp ce uzina de la Ludwigsfelde produce zilnic peste 200 de camioane.

Sprinter este vândut în peste 130 de țări din întreaga lume, mai mult de 75% din vehiculele fiind exportate. Mercedes-Benz Vans a investit aproximativ 300 de milioane euro în noul model Sprinter.

Sume generoase au fost alocate pentru modernizarea liniilor de producție din fabricile din Düsseldorf și Ludwigsfelde

Încă de la debutul său în 1995, acesta a reușit să-și construiască și să-și consolideze imaginea, peste tot în lume. MB Sprinter a fost întotdeauna un pionier în materie de sisteme de asistență și de siguranță.

În 1995, Mercedes-Benz a devenit primul producător în acest segment care a introdus sistemul de frânare anti-blocare (ABS), Mercedes-Benz Sprinter fiind primul van din lume echipat cu acest sistem.

O altă premieră pentru furgonete, a fost introducerea în 2002 a programul electronic al stabilității (ESP), urmat în 2006 de introducerea pe Sprinter a sistemului ESP Adaptive.

În 2013, Sprinter a devenit prima comercială ușoară din lume echipată cu sistemul Crosswind Assist, de compensare a vânturilor laterale.

Toate aceste evoluții au făcut din Sprinter un produs de top. Cu vânzări de peste 2.7 milioane de unități, Sprinter a ajutat clienții într-o varietate largă de aplicații în ultimii 19 ani.

MB Sprinter a devenit un vehicul global, fiind vândut în mii de variante în 130 de țări din întreaga lume.

Mai mult, pe lângă fabricile din Düsseldorf și Ludwigsfelde, furgoneta germană cu stea în frunte este produsă în Charleston (Carolina de Sud), González Catan (Argentina), Fuzhou (China) și Nizhny Novgorod (Rusia).

Follow #infotrucker