Breaking News

Atac terorist la Stockholm. Un camion a intrat în mulțime în centrul orașului

Mai mulți oameni au fost răniți sau uciși, după ce un camion a intrat în mulțime pe una dintre principalele străzi comerciale din centrul orașului Stockholm.

Poliția suedeză a confirmat moarte a cel puțin trei persoane și mai multe focuri de armă după ce un camion a intrat în mulțime pe una din principalele străzi comerciale ale orașului Stockholm.

Atac terorist la Stockholm. Un camion a intrat în mulțime în centrul orașului

Incidentul tratat de investigatori ca fiind un posibil atac terorist, s-a produs în Drottninggatan, o stradă într-un district comercial din capitala Suediei, Stockholm, vineri după-amiază.

Poliția a avertizat populația să evite centrul orașului Stockholm.

Publicația Aftonbladet a citat un martor spunând că a văzut sute de oameni care fugeau pentru viața lor lângă mall-ul Åhléns.

Un alt martor a declarat pentru publicația suedeză că un camion scăpat de sub control a spulberat cel puțin două persoane.

Imaginile arată camion întrat în magazin
Imediat după eveniment, au apărut și primele imagini pe principalele rețele de socializare încărcate de martorii oculari. Acestea au surprins camionul a cărui cabină a fost cuprinsă de flăcări oprit în colțul unui magazin.

La fața locului s-au deplasat și echipe de pirotehnici care verifică zonă, inclusiv camionul, existând suspiciunea unei bombe.

Polițiști înarmați au rămas la fața locul, iar perimetrul a fost încercuit pe o rază extinsă de forțe de ordine.

Prim ministrul suedez, Stefan Lofven, a declarat cu puțin timp în urmă că toate indiciile duc către un atac terorist și a confirmat că un suspect a fost reținut în acest caz.

Poliția a mai confirmat că un incident secundar este în desfășurare, un schimb de focuri la Fridhemsplan.

Camionul care a intrat în mulțimea aflată în centru orașului Stockholm aparține companiei Spendrups. Conform primelor informații, se pare că acesta a fost furat cu câteva ore înainte de incident.

Mårten Lyth, directorul de comunicare al companiei a declarat că au reușit să ia legătura cu șoferul de camion al companiei, care a confirmat că vehiculul a fost furat cu câteva momente înainte de a se produce atacul.

Conform companiei Spendrups, cineva a urcat pe locul șoferului în timp ce șoferul făcea o livrare.

De asemenea, compania de transport suedeză a confirmat că șoferul este nevătămat și se află alături de polițiști pentru a le furniza informații.

Vă readucem aminte că pe 19 decembrie 2016, un atac similar a avut loc la Berlin. În urma acestuia și-au pierdut viața 12 persoane, precum și șoferul de camion polonez Lukasz Urban, asasinat înaintea producerii atacului.

Acesta este al treilea #atacterorist în care este folosit un camion, după cele din Nisa și Berlin de anul trecut.

ORA 18:00 (ora României) – Bilanțul celor morți crește la cinci.

Rămâneți cu noi pentru cele mai recente actualizări…

Din aceeași categorie...

Back to top button