TehnologieTop News

Un camion autonom Scania va circula pe o rută fixă de 300 km

Scania și HAVI Supply Chain vor conlucra în primul test cu un camion autonom care va transporta marfă pentru clienți, pe o rută fixă de 300 km din Suedia.

Testul pilot, desfășurat în condiții normale de trafic, va evalua eficiența transportului cu camioane autonome între două centre logistice. Un camion autonom Scania va circula între Södertälje și Jönköping, o rută de aproximativ 300 km. Ruta face parte dintr-un flux logistic mai lung al HAVI, în care primii și ultimii km vor fi parcurși cu vehicule conduse manual.

Un camion autonom Scania va circula pe o rută fixă de 300 km

Camioanele vor avea mereu la bord un șofer de siguranță, care va monitoriza sistemul în timpul testelor și va interveni la nevoie. Camioanele vor rula autonom în traficul local aglomerat din Södertälje, iar apoi vor circula pe autostradă cu 80 km/h până la Jönköping, unde vor străbate drumuri locale cu sensuri giratorii, înainte de a ajunge la destinația de livrare.

”Știm că sistemul de transport se va schimba în anii următori și că industria se confruntă cu o criză de șoferi și cu diminuarea profiturilor, așa că procesul de transformare spre condusul autonom trebuie să înceapă acum. Trebuie să învățăm despre operațiunile autonome acum, pentru a le putea folosi cât mai repede posibil atunci când tehnologia va fi pregătită”, spune Robert Melin Mori, managerul de proiect din partea Scania.Un camion autonom Scania va circula pe o rută fixă de 300 km

”Aceasta este o soluție de transport utilizată în condiții de operare reale, cu încărcătură normală, pentru o a treia parte. Nimeni nu a mai făcut așa ceva în Europa. Suntem încântați să lucrăm cu HAVI în acest proiect”, a adăugat Peter Hafmar, șeful departamentului Autonomous Solutions al Scania.

VEZI ȘI: Test cu Scania 25 P, primul camion electric din România

HAVI este un partener natural pentru Scania în acest proiect curajos. Cele două companii au mai colaborat de multe ori până acum, în special în proiecte ce privesc soluții pentru reducerea emisiilor din transporturi.

”Am dezvoltat o puternică înțelegere prin intermediul inițiativelor pe care le-am organizat împreună și suntem foarte mândri să fim parteneri și în acest proiect, cu un potențial enorm pentru viitoarele noastre colaborări și pentru viitorul industriei în general”, a spus și Massimo D’Alessandro, director de Sustenabilitate și Inovație la HAVI.

Din aceeași categorie...

Back to top button