Un camion care circula în derivă, oprit de un alt șofer care a urcat din mers la bord

Un camion care circula în derivă, oprit de un alt șofer care a urcat din mers la bord
Un șofer de camion a urcat din mers la bordul unui camion care circula în derivă pe autostrada A1, cu scopul de a-l opri, după ce șoferul acestuia a decedat la volan.

Matthias Erdmann,un șofer de camion în vârstă de 43 de ani din Langenfeld, alături de alți colegi de breaslă și poliția de autostradă din Köln au reușit să oprească, în seara zilei de 8 mai, un camion care circula în derivă pe autostrada A1, în direcția Dortmund, după ce șoferul acestuia a decedat la volan, alunecând între scaune.

Un camion care circula în derivă, oprit de un alt șofer care a urcat din mers la bord

Întreaga scenă ruptă parcă din filmele de acțiune s-a petrecut în jurul orei 21:00, când au fost înregistrate mai multe apeluri de urgență care raportau că un camion fără șofer rulează cu aproximativ 15 km/h pe autostrada A1, undeva în apropiere de ieșierea Wermelskirchen, lovindu-se de peretele de protecție din beton.

Un șofer a rămas în apropierea camionului, în timp ce alți șoferi de camion care au realizat situația au oprit traficul din spate cu ajutorul camioanelor pe care le conducea.

În momentul în care a intervenit și poliția de autostradă, doi șoferi fugeau pe lângă camion încercând să spargă geamul cu ajutorul unui levier.

VEZI ȘI: 90 de autobuze MAN Lion’s City comandate de orașul Tbilisi, capitala Georgiei

Polițiștii s-au poziționat cu mașina în fața camionului și au încercat să-l frâneze. În același timp, Matthias Erdmanns-a folosit de mașina poliției ca o rampă și o spart geamul lateral reușind să deschidă ușa și să urce la bord, oprind astfel camionul.

În timpul acestei operațiuni, Matthias a fost rănit, primind îngrijiri medicale la fața locului, niciuna dintre răni nefiind foarte gravă.

În schimb, pentru șoferul camionului în vârstă de 54 de ani nu s-a mai putut face absolut nimic. Medicii veniți de urgență la fața locului au constatat decesul acestuia.

Autostrada A1, pe direcția de mers spre Dortmund, a fost închisă până în jurul orei 02:00 AM, timp în care compania de transport a trimis și un alt șofer pentru a prelua camionul de pe drum.

Follow #infotrucker