Știri

Un camion cu însemne naziste fotografiat în trafic în Germania

Un camion al firmei germane Gerüstbau Lentz, având însemne naziste, a fost fotografia în trafic în zona Mecklenburg – Vorpommerschen – Neukloster.

La începutul anului un camion al firmei germane Gerüstbau Lentz a intrat în atenția publică deoarece pe cabina acestuia scria „Führerhaus – Fahrer spricht Deutsch“ (Cabina șoferului – șoferul vorbește germană), un însemn adoptat de extremiștii germani pentru a semnaliza apartenența la anumite grupări, dar și pentru transmite un semnal străinilor și imigranților. 

Un camion cu însemne naziste fotografiat în trafic în Germania

Acum câteva zile, Hamburger Morgenpost (MOPO) a primit o serie de poze în care apare tot un camion al firmei Gerüstbau Lentz, dar de data aceasta pe partea frontală a camionului fiind afișat un steag cu însemne ale organizației paramilitare naziste “SS” (Schutzstaffel). 

Dacă la primul semn că unii șoferi ai companiei arată un comportament extremist compania nu a avut nicio reacție, acum reprezentanții acesteia au spus că vor face investigații interne. 

Compania din Mecklenburg are 30 de angajați și din poze nu se poate vedea numărul de înmatriculare al camionului. În schimb se vede foarte clar logo-ul companiei și steagul cu însemne naziste “SS” pe mașină, iar conform specialiștilor de la departamentul DTP al ziarului MOPO nu ar fi vorba de o prelucrare a pozei cu un program de editare foto. 

VEZI ȘI: Acțiune de control a traficului de mărfuri periculoase pe A 2 în Germania

Reprezentanții companiei au mai spus că vor colabora și cu poliția pentru a descoperi cine a fost șoferul și în ce circumstanțe afișează aceste însemne. 

Conform primelor investigații, un anume Branko Lentz avea postări în social media cu însemne naziste și aprecia pagini cu conținut extrem care promovau doctrina fascistă.

Unul dintre directorii companiei are chiar numele de Branko Lentz și când i s-a solicitat o poziție oficială din parea publicației MOPO a refuzat să răspundă, iar contul din social media a fost șters complet.   

Compania a emis un comunicat de presă prin care susține că nu tolerează comportamente rasiste și extremiste în rândul angajaților și că în cadrul acesteia lucrează angajați cu mai multe naționalități.

Poliția din Rostock a confirmat oficial că există o anchetă în derulare împotriva acestei companii și că în momentul în care există dovezi pentru toate acuzațiile acestea vor fi făcute publice.

Din aceeași categorie...

Back to top button