Știri

Un camion de gunoi a trecut peste un pieton într-un oraș din Slovacia (VIDEO)

Un pieton de 65 de ani a fost transportat la spital cu răni grave după ce a fost lovit de un camion de gunoi. Momentul dramaticului accident a fost înregistrat de camerele de supraveghere.

Incidentul dramatic a avut loc joi, 23 martie, în jurul orei 9.00, în orașul Senica, din regiunea Trnava, Slovacia. Potrivit poliției slovace, un șofer camion de gunoi, în timpul manevrelor de viraj la dreapta, a trecut peste un pieton care a intrat într-o zonă în care vizibilitatea șoferului este zero.

Un camion de gunoi a trecut peste un pieton într-un oraș din Slovacia (VIDEO)

Victima lovită de camion a fost transportată la spital în stare gravă. Examinarea medicală ulterioară a arătat că bărbatul în vârstă de 65 de ani avea o alcoolemie de aproape 1,8 la mie.

VEZI ȘI: Germania: Serie de accidente de camion pe A3 cu răniți grav

Testat cu aparatul etilotest la fața locului, șoferul camionului de gunoi nu era băut.

Circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul sunt în curs de stabilire de către anchetatori.

Unghiurile moarte ale camioanelor

Accidentul dramatic din Slovacia, arată importanța conștientizării unghiurilor moarte ale camioanelor în rândul șoferilor, dar și a celorlalți participanți la trafic. Cei mai vulnerabili utilizatori ai drumurilor sunt cei pe care șoferii de camion îi observa cu greu.

Spre exemplu, pietonilor și bicicliștilor le este simplu să observe un camion. Din pacate, șoferilor de camion nu le este la fel de ușor să-i observe pe bicicliști și pietoni. Un camion are mai multe unghiuri moarte decât un autoturism. În ciuda prezenței a nu mai puțin de patru oglinzi retrovizoare, iar în unele cazuri și sisteme suplimentare de monitorizare periferică – tot nu se elimină complet unghiurile moarte.

Din aceeași categorie...

Back to top button