In Focus

Un camion de poliție fără însemne spaima șoferilor indisciplinați din Anglia

Un camion de poliție fără însemne este utilizat de agenții britanici pentru a-i depista în trafic pe șoferii care folosesc telefonul mobil la volan sau sunt indisciplinați.

Poliția britanică de autostradă au lansat în cadrul Operation Allied Wolf, cea mai nouă “armă” împotriva șoferilor indisciplinați sau care utilizează telefonul mobil la volan. Este vorba de un camion de poliție sub acoperire echipat doar cu o pereche de lumini intermitente albastra în grila radioatorului.

Un camion de poliție fără însemne spaima șoferilor indisciplinați din Anglia

Camionul de poliție fără însemne le oferă polițiștilor un punct de observație mai bun asupra celorlalte vehicule din trafic, inclusiv alte camioane, putând să-i descopere în trafic pe cei care folosesc telefonul la volan pentru a trimite mesaje text, pentru a viziona filme sau care utilizează rețele de socializare.

Această metodă pusă în practică de poliția britanică vine ca urmare a numărului în creștere de accidente rutire cu urmări cauzate de șoferi care utilizau telefonul mobil la volan. Un caz celebru este cel al unui șofer de camion român care a provocat un accident grav pe o autostradă în Anglia.

VEZI ȘI: Dacos își reînnoiește flota cu 14 autocare VDL Futura FHD2-129

Camionul de poliție sub acoperire a prins în chiar prima zi de lucru inclusiv un șofer de camion care gătea în timpul mersului pe o plită așezată pe tunelul motor. De asemenea, poliția a mai prins un alt șofer de dubă care butona de zor de pe telefonul său mobil.

Camionul de poliție sub acoperire a avut un rol esențial în prinderea șoferilor periculoși în trafic, fiind parte a unei operațiuni sub numele de cod Operation Allied Wolf.

Operațiunea derulată la începutul acestui an a mai vizat pe lângă șoferii indisciplinați și pe cei care utilizează telefonul mobil la volan, și șoferii aflați sub infliența alcoolului sau a drogurilor ori pe cei care nu poartă centura de siguranță.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button