Un camion Scania R 500 echipat cu macara de șasiu Effer 2255 de 57 metri

Un camion Scania R 500 echipat cu macara de șasiu Effer 2255 de 57 metri
Olandezii de la Martens Best operează un camion Scania R 500 cu cinci axe echipat cu cea mai mare macare de șasiu montată în Benelux, Effer 2255.

“Oriunde mergem lumea este impresionată” spune Chiel Martens, directorul general și co-proprietarul Martens Best.

Un camion Scania R 500 echipat cu macara de șasiu Effer 2255 de 57 metri

Formată din 16 segmente extensibile, macara de șasiu Effer 2255 este cel mai nou produs din gama de vârf a producătorului italian.

În configurația sa maximă, Effer 2255 poate ajunge la o înălțime de 55 de metri, respectiv o lungime pe orizontală de 49 de metri, asigurând performanțe remarcabile.

Extinsă primele două segmente, Effer 2555 poate ridica până la 30 de tone, iar atunci când este complet extinsă sarcina în cârlig se reduce la 300 kg. Acest lucru este suficient pentru tipul de ridicări pe care-l face compania Martens Best.

“Folosim echipamentul pentru ridicarea ramelor de geamuri și prefabricatelor pentru construcții la înălțimi mari”, explică Martens.

Grație acestui tip de echipament, specialistul olandez în ridicări poate efectua lucrări în locuri inaccesibile pentru alții.

Compania Martens Best a fost înființată în 1958 de Jan, bunicul lui Chiel Martens. Acest mergea dimineața la fermă, iar după-amiază lega calul la căruță pentru a transporta diferite bunuri pentru breasla fermierilor. Afacerea de transport a crescut, astfel că, în 1965 a cumpărat un Opel Blitz cu o sarcină utilă de 2 tone.

VEZI ȘI: Cea mai mare parcare pentru camioane din Germania se contruiește pe A9 la Vockerode

Câțiva ani mai târziu, primul dintre cei trei fii ai lui Jan, Cees Martens, tatăl lui Chiel, s-a alăturat companiei, ulterior fiind implicați în companie și ceilalți doi fii ai săi.

În 1970, compania a achiziționat primul camion Scania, care era utilizat pentru a colecta lapte de la producătorii de vaci. În prezent, compania deține o flotă de opt camioane Scania, dintre care trei sunt configurate cu cinci axe, trei cu patru axe și două cu trei axe.

Compania a achiziționat primul camion echipat cu macara pe șasiu în 1978, în vremea când furniza și servicii de transport. Însă, din 2000, când compania a achiziționat un camion cu macara de șasiu de 25 de metri, această activitate a devenit principală.

“Suntem foarte cunoscuți în Olanda și avem destul de mult de lucru pe acest segment. Încă de la început am operat camioane Scania, de care suntem foarte mulțumiți”, spune Martens.

Follow #infotrucker