Camioane

Un deceniu de la lansarea pe piață a camionului Volvo FMX

Recent, Volvo Trucks a început vânzările celei de-a treia generații a camionului pentru construcții Volvo FMX, care în acest an sărbătorește un deceniu de la lansarea pe piață.

Gândit pentru a lucra în cele mai grele condiții, cu sarcini solicitante și pe terenuri foarte accidentate, Volvo FMX a fost lansat pe piață în 2010. De atunci, și-a construit reputația ca unul dintre cele mai robuste camioane specializate de pe piață, ca urmare a introducerii multor caracteristici inovatoare de siguranță.

Un deceniu de la lansarea pe piață a camionului Volvo FMX

„Noul Volvo FMX este conceput pentru a oferi o combinație superioară de agilitate și durabilitate. În afară de designul robust, noua cabină cu stâlpi verticali oferă mai mult spațiu și vizibilitate îmbunătățită. De asemenea, este mai ușor să intrați și să ieșiți”, explică Helena Alsiö, vicepreședinte pentru linia de produse FM și FMX la Volvo Trucks.

Cu noul Volvo FMX, blocarea diferențialelor se face prin simpla rotire a unui buton nou, iar software-ul va face totul, astfel încât procesul să aibă loc, indiferent de situația întâlnită. În momentul în care diferențialele sunt blocate, șoferul va primi un mesaj pe afișajul instrumentarului de bord. Astfel, el va putea monitoriza tot timpul care diferențiale au fost blocate.

De asemenea, noul FMX vine și cu o versiune îmbunătățită a sistemului de direcție dinamică Volvo, tehnologie introdusă prima dată în anul 2013, pe a doua generație a camionului de construcții suedez.

VEZI ȘI: Transportatorii frigo din Franța le solicită consumatorilor mai multă responsabilitate

„Direcția dinamică Volvo este un mare succes și este perfect pentru un camion de construcții. La viteze mici, virarea va fi una ușoară, fără efort, iar astfel sunt eliminate tensiunile care pot apărea la nivelul brațelor și umerilor șoferului”, a completat Helena Alsiö.

Un deceniu de la lansarea pe piață a camionului Volvo FMX

Versiunea de construcție a celei mai importante cutii de viteze Volvo I-Shift îi permite lui FMX să facă față oricărui tip de suprafață pe care rulează, în timp ce nivelul de productivitate rămâne unul ridicat. Totodată, și confortul șoferului pe astfel de terenuri va fi unul bun.

Noua cabină vine cu o serie de îmbunătățiri în vizibilitatea șoferului, inclusiv geamuri mai mari, o linie de ușă coborâtă și noi oglinzi retrovizoare. Vizibilitatea poate fi îmbunătățită și mai mult prin adăugarea unei camere pentru monitorizarea unghiurilor moarte. Ecranul de 9 inch poate prelua imagini de la mai multe camere aflate la nivel exterior (în funcție de opționalele comandate).

Din aceeași categorie...

Back to top button