Un drum expres din Alaska a fost reparat în 4 zile după ce a fost distrus de un cutremur

Un drum expres din Alaska a fost reparat în 4 zile după ce a fost distrus de un cutremur
Un drum expres distrus de un cutremur în Alaska pe 30 noiembrie 2018 a fost reparat de administratorul infrastructurii în numai 4 zile.

Eficiența celor care se ocupă de administrarea drumurilor din Alaska poate stârni admirația oricărui posesor de permis auto din lume.

Un drum expres din Alaska a fost reparat în 4 zile după ce a fost distrus de un cutremur

Săptămâna trecută, statul Alaska a fost afectat de un cutremur cu o intensitate de 7 grade pe scara Richter, iar o serie de drumuri au fost afectate major. Dar cel care a stârnit interesul tuturor se numește Minnesota Drive.

În apropiere de aeroportul din Anchorage, drumul s-a prăbușit complet și a devenit impracticabil. Iar de aici, totul devine istorie. Drumarii din Alaska s-au apucat de treabă, iar în doar 4 zile au reușit să repare drumul.

Mai mult decât atât, aceștia au și realizat marcajele rutiere pentru delimitarea benzilor de circulație.

Iar dacă vă gândeați că vremea a ținut cu drumarii din Alaska, vă spunem că temperaturile au ajuns și la -30 de grade.

Departamentul de Transport a precizat că este complicat să asfaltezi pe timp de iarnă, dar că drumarii au învățat să se descurce cu astfel de probleme.

VEZI Și: Primul transport rutier în regim TIR din China către Europa s-a efectuat în doar 13 zile

Și dacă aveați impresia că în cele patru zile echipele de drumari doar au reparat drumul, atunci vă înșelați. Ei au avut timp să verifice și cele 243 de poduri din Alaksa pentru a identifica posibile daune la structura de rezistență.

Isprava drumarilor din Alaska ne-a adus aminte de un episod similar petrecut în Japonia după dezastrul lăsat de tsunami în 2011. Și atunci, japonezii au reparat un drum în timp record pentru un astfel de dezastru natural.

Sursa – Newsweek

Follow #infotrucker