Știri

Un inceput de an bun pentru Bosch

La nivel international, Grupul Bosch a debutat cu dreptul in anul fiscal 2011. In ciuda incertitudinii create de evenimentele din Japonia, compania vede in continuare perspective favorabile de crestere si profit. „Nimeni nu poate spune deocamdata care sunt efectele concrete ale dezastrului din Japonia. Totusi, credem in continuare ca cifra de afaceri a companiei va depasi pentru prima data valoarea de 50 de miliarde de euro, in anul 2011„, a spus Franz Fehrenbach, presedintele Consiliului de Administratie al Grupului Bosch, la conferinta anuala de presa sustinuta la Stuttgart. Compania are ca obiectiv mentinerea unei rentabilitati comerciale de 7 – 8%. Cifrele inregistrate in primul trimestru sustin aceasta previziune: volumul total de vanzari al Grupului Bosch, furnizor de tehnologii si servicii, a crescut in primele trei luni din 2011 cu circa 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Toate cele trei sectoare de activitate ale concernului german au reusit sa-si sporeasca cifra de afaceri in aceasta perioada. Aceste evolutii pozitive se reflecta si in numarul angajatilor: se estimeaza ca, la nivel mondial, numarul angajatilor Bosch va creste cu 15.000 pana la sfarsitul anului 2011, ajungand la circa 300.000 de persoane in total. Mai mult de jumatate dintre aceste locuri de munca urmeaza sa fie create in zona Asia-Pacific, 5900 dintre acestea in China.

Un inceput de an bun pentru Bosch

Bosch intentioneaza sa angajeze alte 3800 de persoane in Europa de Est si Turcia, precum si 1000 de persoane in America de Nord si 800 in America de Sud. In Germania, compania doreste sa creeze, pe parcursul acestui an, circa 900 de noi locuri de munca.

Din aceeași categorie...

Back to top button