Un miliard de euro cifră de afaceri realizată FM Logistic

FM Logistic, jucător logistic internaţional, „a încheiat anul fiscal (la 31.03.2014) cu rezultate excelente din punct de vedere al cifrei de afaceri şi al profitabilităţii, influenţate de cele două achiziţii majoare din Rusia şi Brazilia“, conform lui Jean-Christophe Machet, CEO. “Norocul nu are nicio legătură cu performanţa noastră. Aceasta este rezultatul de-a lungul anilor al angajamentului zilnic asumat de fiecare angajat FM Logistic în îndeplinirea planului strategic al companiei.”

În ultimul an fiscal (1 aprilie 2013 – 31 martie 2014) FM Logistic a înregistrat o cifră de afaceri de 1.043 miliarde euro, o creştere de 17.6 % faţă de cel anterior (+21%, excluzând fluctuaţiile ratei de schimb valutar). În acelaşi timp şi profitul operaţional (36.4 milioane euro) a înregistrat creştere, de 23.5%. Compania îşi continuă cu succes traiectoria de dezvoltare conform planului strategic, care combină dezvoltarea externă cu creşterea organică.

Un miliard de euro cifră de afaceri realizată FM Logistic

În privinţa dezvoltării externe, FM Logistic a finalizat ultimele două achizitii, subsidiara companiei Univeg din Rusia în iunie 2013 şi McLane din Brazilia în iulie 2013, reconfirmând poziţia de lider în furnizarea serviciilor logistice în Rusia, completându-şi gama de servicii cu operaţiunile pentru produsele fresh la temperatură controlată. Achiziţia majoră din Brazilia, o ţară în plină dezvoltare cu o piaţă logistică care are nevoie de companii stabile care să furnizeze servicii de calitate, cu valoare adăugată ridicată şi care să susţină dezvoltarea economică, sunt dovada determinării FM Logistic de a face faţă provocărilor pieţei logistice.

Aceste acţiuni de dezvoltare externă sunt completate de o creştere organică dinamică, în valoare de peste 115 milioane euro din contracte noi, semnate în ultimul an fiscal (servicii de depozitare, manipulare, transport şi co-packing) fiind rezultatul unei strategiei de marketing dinamice.

Proiecte ambiţioase pentru atingerea obiectivelor
FM Logistic îşi continuă strategia în direcţia atingerii obiectivului stabilit pentru 2022 şi pentru a face faţă provocărilor pieţei logistice, fiind focusată asupra noilor proiecte întreprinse în această direcţie. Într-o piaţă competitivă, FM Logistic îşi doreşte să îşi însoţească clienţii în direcţia strategiei lor de dezvoltare, furnizându-le toate serviciile necesare de-a lungul întregului lanţ logistic de aprovizionare. Toate acestea vor fi posibile prin intermediul oamenilor săi, cea mai valoaroasa investiţie a companiei, FM Logistic acordând o atenţie sporită procesului de selecţie al viitorilor angajaţi şi pregairea continuă a fiecărui angajat prin intermediul a numeroase programe de training extern şi intern la FM University etc.

Follow #infotrucker