InfoTechTehnologie

Un milion de ZF-Intarder produse

Sistemul de frânare fără uzură pentru vehicule comerciale produs de ZF a ajuns la borna un numărul un milion.

Povestea de succes a primului retarder integrat pentru camioane și autocare produs de ZF a început în 1992. În 2008, în cadrul IAA, ZF prezenta a treia generație a acestui sistem iar în ultimii 8 ani, compania germană a trebuit să dubleze producția pentru a face față cererii. Astfel că, în 2016 producătorul german de cutii de viteză și axe a ajuns să producă Intarder-ul cu numărul un milion.

Sistemul de frânare integrat în transmisie crește siguranța, economisește materiale și protejează mediul înconjurător, asumându-și 90% din totalul frânărilor, fără a implica frâna de serviciu, și astfel, împiedicând aproximativ 60.000 de tone de praf de frână să se emane în atmosferă.

Un milion de ZF-Intarder produse

De la începutul producției sale, portofoliul de clienți a crescut constant, astfel că, ZF-Intarder este prezent atât pe camioanele și autocarele dar și pe vehicule din industria feroviară sau macarale.

Care a fost factorul care a dus la succesul de piață a lui ZF-Intarder? Pai în primul rând cuplul ridicat de frânare de 4.000 Nm, disponibil într-o secundă care, de exemplu, poate decelera un vehicul de 38 de tone în pantă. În al doilea rând, datorită siguranței sporite în exploatare, acesta reducând uzura discurilor și a garniturilor de frână, și totodată costurile totale de utilizare ale vehiculului.

VEZI ȘI: Motorul MAN D3876 este „Diesel of the Year 2016“

Nu trebuie uitat nici confortul șoferului. Acesta poate seta viteza folosind controlul vitezei de croazieră și unitatea de control a transmisiei, și poate prelua controlul coborârii unei pante prin activarea Intarder-ul fără reajustări, având posibilitatea de reglare a forței de frânare.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button