Un nou clip despre dumping-ul social din transportul de marfuri din Franta

Un nou clip despre dumping-ul social din transportul de marfuri din Franta

Otre, asociatia intreprinderilor mici si mijlocii de transport din Franta, au realizat un documentar care arata cum este concurenta neloiala in transportul rutier de marfuri – prin exploatarea conducatorilor auto proveniti de la firme din Europa de Est, Turcia si chiar din Principatul Monaco.

Un clip de aproximativ 14 minute, arata in mod clar si documentat activitatile ilegale din sectorul transportului rutier din Franta, acestea fiind considerate drept principale cauza ale crizei grave care afecteaza acest domeniu de activitate.

Un nou clip despre dumping-ul social din transportul de marfuri din Franta

Otre sustine ca din 43.000 de firmele de transport franceze cate erau in 1998, au mai ramas 36.000. Doar 2012-2014, 8.476 companii au inchis portile iar in ultimii cinci ani, sectorul a pierdut aproximativ 35.000 de angajati, in toate aceste cazuri, criza economica si concurenta neloiala fiind principale cauze.

Clipul realizat de Otre prezinta trei cazuri documentate: cabotaj a unui camion cu sofer de nationalitate turca, o companie de transport beton din Monaco si un curier plecat din Europa de Est in Uniunea Europeana. In toate cazurile, soferii sunt prost platiti stationand in Franta saptamani de zile, in conditii precare.

Potrivit Otre, esecul marilor curieri francezi, precum MoryGlobal, a depins de acest tip de concurenta neloiala datorata dumpingului social.

Follow #infotrucker