ȘtiriTop News

Un nou miting al transportatorilor, pe 17 noiembrie, în Piața Constituției

Transportatorii români vor organiza un nou protest în data de 17 noiembrie, dar de data aceasta nu în fața Guvernului, ci la Parlament, în Piața Constituției.

Organizatorii protestului sunt Asociația Transportatorilor de Mărfuri – ATM Bucovina, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR și Federația Operatorilor Români de Transport – FORT.

Un nou miting al transportatorilor, pe 17 noiembrie, în Piața Constituției

Nemulțumirile transportatorilor sunt aceleași ca la mitingul din 29 septembrie, din Piața Victoriei: reîncadrarea diurnei șoferilor profesioniști din ultimii 5 ani ca venit salarial și impozitarea retroactivă a firmelor de transport, majorarea uriașă a tarifelor la asigurările RCA și carantinarea șoferilor profesioniști.

În plus față de acum două săptămâni, pe lista nemulțumirilor asociațiilor de transportatori au apărut probleme legate de transportul de persoane: liberalizarea transportului rutier de persoane, situația în care se află transportul județean de pasageri și compensarea transportului elevilor în traficul județean.

VEZI ȘI: Tarifele de transport rutier din UE vor crește în următoarele 18 luni

Ca și la acțiunea de la 29 septembrie, la protest sunt așteptate 100 de camioane, maximul permis de legislație în prezent. Protestul s-a mutat în fața Parlamentului deoarece, deși inițiatorul proiectului de lege privind amnistia fiscală a solicitat procedura de urgență, acesta nu va intra în această săptămână în ședința Biroului Permanent al Senatului, pentru a putea fi dezbătut în plen.

Din aceeași categorie...

Back to top button