Un nou sistem de infotainment la bordul camioanelor Renault Trucks

Sistemul de infotainment Roadpad de la bordul camioanelor Renault Trucks

Începând de acum, Renault Trucks echipează gama sa de camioane T, C și K cu un nou sistem de infotainment, denumit Roadpad.

Noul sistem de infotainment Roadpad se comportă ca un asistent la bord, permițându-i șoferului să asculte muzică, să folosească telefonul mobil în timpul deplasării prin intermediul funcției hands-free, să primească asistență la navigare, într-un cuvânt, să conducă în siguranță.

Renault Trucks T, C și K vor fi echipate cu un al doilea ecran tactil de înaltă rezoluție de 7 inch cu funcție „drag-and-drop”, care include sistem de infotainment Roadpad.

Pentru a ușura munca șoferilor, sistem de infotainment Roadpad dispune de un modul GPS, dotat cu un sistem de navigare TomTom care include multe funcții, cum ar fi opțiunea de vizualizare a rutei în 2D sau 3D și furnizarea de informații în timp real privind condițiile de trafic.

Francezii susțin că Roadpad va face călătoriile șoferilor mai plăcute, adăugând totodată un plus de siguranță pentru aceștia.

Sistemul poate fi asociat cu simultan cu două telefoane mobile, acest lucru permițând șoferilor să poată utiliza funcția hands-free atât pe telefoanul de servici, cât și la telefoanul personal.

În cazul în care conectați în același timp telefonul de servici și cel personal la Roadpad, trebuie să alegeți din meniu telefonul cu prioritate pentru acces la lista de contacte sau pentru efectuarea de apeluri.

VEZI ȘI: Uber a oprit programul de cercetare al camioanelor fără șofer

În ceea ce privește apelurile sau mesajele text primite, acestea pot fi recepționate pe ambele telefoane.

De asemenea, sistemul Roadpad le permite șoferilor să se bucure de lista de muzică fără a-și lua ochii de pe drum, deoarece sistemul oferă acces la platforma de streaming Deezer.

În plus, pot asculta programe radio preferate în DAB+ (Digital Audio Broadcasting), beneficiind de o calitate optimă a sunetului.

Nu în ultimul rând, sistemul de infotainment Roadpad oferă acces ușor la aplicația meteo și Google Maps.

Pentru o mai mare siguranță a șoferilor, a transportului și a celorlalți participanți la trafic, Roadpad permite o vizibilitate perfectă în toate circumstanțele, deoarece este pre-echipată pentru instalarea a patru camere.

Camerele secundare oferă o vizibilitate optimă, în timp ce camerele din spate măresc confortul de lucru, mai ales la cuplarea remorcilor.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.