Un nou sistem de taxare electronica a drumurilor în Cehia

Un nou sistem de taxare electronica a drumurilor în Cehia
De la 1 decembrie 2019, Cehia va intorduce un nou sistem de taxare electronică a drumurilor, care va utiliza tehnologia GNSS- Global Navigation Satellite System.

Furnizorul de carduri de carburant și recuperare taxe de drum, TSG Shell, a anunțat că Cehia va întroduce din decembrie un nou sistem de taxare electronică a drumurilor.

Un nou sistem de taxare electronica a drumurilor în Cehia

Noul sistem de taxare electronică a drumurilor, obligatoriu de la 1 decembrie 2019,va înlocui actualul sistem și se aplica tuturor vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3.5 tone.

La rețeaua actuală de drumuri taxabile, se vor adaugă suplimentar 829 km de drumuri express. Astfel, întregul sistem taxabil va cuprinde, de la 1 decembrie 2019, un număr total de 2169 km.

Cehia schimbă modul de plată al taxelor de drum pentru a se alinia noului standard de tehnologie – GNSS- Global Navigation Satellite System, care permite integrarea ulterioară în Sistemul Electronic European de Taxare (EETS).

VEZI ȘI: SAF-Holland a lansat o nouă cuplă pentru camioanele utilizate în terminalele de containere

La fel ca în cazul aparatului de bord pentru Belgia, datorită noii tehnologii folosite (satelit) este foarte important ca noul aparatul să fie conectat permanent la o sursa de curentpentru a se putea efectua plata (colecta taxa de drum).

Noul aparat este proprietatea autoritatilor din Cehia, astfel că, trebuie achitată o garanție pentru aparat în valoare de 2468 CZK, aproximativ 96 euro.

Garanția și predarea vehiculor aparate de bord Premid
Vechile aparate pot fi predate la puncte de contact sau puncte de distributie din Cehia, iar garanția va fi returnata in modul in care a fost achitata (in cont Shell daca a fost cumparat cu card Shell, card bancar sau cash).

Atenție! Nu returnați aparate de bord Premid pe care le utilizati momentan, până la 1 decembrie 2019!

Noul sistem de taxare electronică a drumurilor din Cehia va funcționa atât în regim pre-pay, cât și post-pay, ambele fiind posibile prin intermediul cardurilor de carburant.

Pentru moment, Cehia nu a anunțat modificari la planul tarifar aplicat după 1 decembrie 2019.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.