InfrastructuraȘtiri

Un nou studiu de fezabilitate pentru Pitesti – Sibiu in valoare de 6.5 milioane euro

Spea Ingineria Europea S.A. Milano Italia Sucursala Bucuresti in asociere cu Tecnic Consulting Engineering Romania SRL au fost desemnate castigatoare de catre CNADNR in licitatia publica privind revizuirea si actualizarea studiului de fezabilitate sectiunii de autostrada Sibiu – Pitesti. Valoarea ofertei castigatoare ajunge la circa 6.5 milioane de euro, iar primele rezultate pentru loturile de la capatele autostrazii vor fi gata in cinci luni de la semnarea contractului, urmand ca in alte 12 luni sa fie gata tot studiul.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale „anunta ca in data de 11.02.2015 a fost desemnat castigatorul licitatiei pentru contractul „Revizuirea/Actualizarea Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Pitesti”, acesta fiind Asocierea Spea Ingineria Europea S.A. Milano Italia Sucursala Bucuresti – Tecnic Consulting Engineering Romania SRL.

Un nou studiu de fezabilitate pentru Pitesti - Sibiu in valoare de 6.5 milioane euro

„Valoarea ofertei castigatoare este de 29.075.308.91 lei fara TVA, reprezentand aproximativ 6.530.000 euro fara TVA”, mai arata comunicatul CNADNR.

Initial, licitatia a avut o valoare estimata de 43.5 milioane de lei, aproximativ 9.77 milioane de euro, ceea ce inseamna ca suma castigatoare reprezenta 66.5% din valoarea initiala.
In cazul in care nu vor exista contestatii in urmatoarea perioada, se va putea trece la semnarea efectiva a contractului.

Studiul de fezabilitate ce urmeaza a fi intocmit va lega actuala varianta de ocolire a Sibiului cu actuala varianta de ocolire a orasului Pitesti, lungimea segmentului fiind de aproximativ 120 km. Segmentul de autostrada Sibiu – Pitesti este singura bucata lipsa din Coridor IV pan-european, cel care leaga granita de vest de Portul Constanta.

Potrivit CNADNR, durata contractului este de 17 luni, iar principalele activitati ce urmeaza a fi realizate in cadrul studiului de fezabilitate sunt:

– Studiul de trafic;
– Studiul privind alternative de traseu;
– Investigatii de teren (studii hidrologice; geotehnice; topografice; arheologice; pedologice);
– Activitati de proiectare (drum, noduri rutiere; poduri; pasaje; viaducte; consolidari; tuneluri; siguranta circulatiei, utilitati);
– Evaluarea impactului asupra mediului;
– Analiza cost-beneficiu si modelul financiar;
– Pregatirea documentatiei de atribuire pentru viitoarele contracte de lucrari.

Conform caietului de sarcini, contractul este impartit in 5 sectiuni. Pentru Sectiunea Sibiu – Boita (Lotul 1) si Curtea de Arges – Pitesti (Lotul 5), studiul de fezabilitate trebuie realizat in maximum 5 luni. Pentru celelalte sectiuni, acesta trebuie realizat in maximum 12 luni.

Din aceeași categorie...

Back to top button