Un plus decisiv de tractiune cu noul Mercedes-Benz Vito 4×4

Un plus decisiv de tractiune cu noul Mercedes-Benz Vito 4x4

Concomitent cu iarna ce strabate Europa, divizia de comerciale usoare a lui Mercedes-Benz a lansat pe piata versiunea Vito 4×4, disponibila pe piata imediat. Noua versiune cu tractiune integrala a noului Vito ofera profesionistilor din domeniul tractiune suplimentara decisiva in conditii de zapada, drumuri neamenajate sau santier.

Printre principalele sale avantaje ale lui Vito 4×4 se afla dimenisiunile compacte, dinamica si manevrabilitate. Prin lansarea noului Vito 4×4, divizia de van-uri Mercedes-Benz incheie introducerea pe piata a acestui model. Incepand cu aceasta generatie, Vito este singurul vehicul comercial din segmentul sau care ofera tractiune fata, tractiune spate, si de acum tractiune integrala permanenta.

Un plus decisiv de tractiune cu noul Mercedes-Benz Vito 4x4

Tractiune integrala cu tehnologie superioara si eficienta imbunatatita
Tehnologia de tractiune a lui Vito 4×4 se bazeaza pe cea a modelului cu tractiune spate, cu transmisie automata cu convertizor de cuplu si distributie controlata electronic a fortei de franare. In ceea ce priveste tehnologia, aceasta este strans legata de cea a turismelor producatorului german, celebra 4Matic. Transferul cuplul motor este directionat catre axe de un diferential central intr-un raport de 45:55. Puterea este distribuita de 4ETS sistemului electronic de tractiune, combinat cu sistemele ESP si ASR. In cazul in care una sau mai multe roti pierd aderenta, sistemul 4ETS blocheaza individual rotile pentru a transfera puterea catre rotilor cu aderenta buna, totul intr-o chestiune de milisecunde. In acest fel, 4ETS realizeaza efectul a trei diferentiale blocabile. In ceea ce priveste siguranta activa, la fel ca si celelalte modele Vito deja lansate pe piata, versiunea 4×4 este echipata standard cu sistemele de siguranta Attention Assist si Crosswind Assist.

Motorizare si transmisie
Noul versiune Vito cu tractiune integrala nu numai ca are o performanta superioara pe suprafete dificile precum drumuri neamenajate, santire de constructii sau acoperite de zapada si gheata, dar ofera si o forta de tractarea buna a unei remorci. Noul Vito 4×4 este echipat cu 119 BlueTEC, cel mai puternic motor cu patru cilindri disponibil in gama ce dezvolta 190 CP si un cuplu maxim de 440 Nm. Puterea motorului este transferata catre axe de catre 7G-TRONIC PLUS, transmisie automata cu convertizor de cuplu, care este legat la functia Start / Stop.
Noul Vito 119 BlueTEC 4×4 atinge o viteză maximă de 199 kilometri pe ora.

In ceea ce priveste consumul de carburant, oficialii Mercedes-Benz se mandresc cu un consum cobinat de doar 6.4 l/100 km, ce corespunde unor emisii de 169 g/km de dioxid de carbon. Constructia compacta si usoara comparativ cu tractiune integrala si evitarea un sistem de diferential conventional contribuie la consumul redus obtinut de Vito 4×4. Noul MB Vito 4×4 cantareste cu doar 50 de kg mai mult decat Vito cu tractiune pe spate.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.