ȘtiriSustenabilitate

Flotele din Austria pot trecere rapid la camioane electrice

Flotele din Austria pot trece rapid la camioane electrice, având în vedere că jumătate dintre cursele de transport marfă efectuate de camioane înmatriculate în această țară sunt sub 50 de kilometri.

Organizația austriacă pentru transport și mobilitate (VCÖ) a publicat un raport din care reiese că jumătate din cursele de transport marfă din Austria sunt mai scurte de 50 de kilometri, iar 70% sunt mai scurte de 150 de kilometri.

Flotele din Austria pot trecere rapid la camioane electrice

În același raport au fost analizate exclusiv cursele făcute de camioane înmatriculate în Austria, iar în acest caz 70% din distanțele parcurse sunt mai mici de 50 de kilometri și 88% sunt de sub 150 de kilometri. Curse de peste 500 de kilometri sunt efectuate de doar 2% din camioanele înmatriculate în Austria.

Tot în raportul este prezentată și intenția a șapte producători europeni de camioane care și-au propus ca până în 2040 să întrerupă complet producția de camioane diesel.

De asemenea, în cadrul studiului a fost făcută și o simulare în care cursele actuale au fost îi înlocuite cu unele făcute de camioane electrice.

VEZI ȘI: Trei ani de închisoare pentru șeful companiei belgiene Krismar

Astfel, reprezentanții VCÖ recomandă operatorilor de flote de transport să ia deja în calcul trecerea la camioane electrice pentru că acestea au deja o autonomie de 200 – 300 de kilometri, suficientă pentru nevoile de transport ale companiilor interne.

Michael Schwendinger, expertul VCÖ care a prezentat acest raport, a solicitat și introducerea unor zone de livrare doar pentru vehicule cu emisii zero în orașe precum Viena, Graz sau Linz încă din 2021 pentru a convinge transportatorii să treacă mai rapid pe vehicule electrice.

Din aceeași categorie...

Back to top button