Camioane

Un Scania L 340 CNG colectează deșeuri solide în Vilnius

Ekonovus, compania de gestionare a deșeurilor încredințată să opereze la Vilnius, a investit într-un camion de gunoi Scania L 340 cu motor care funcționează cu CNG (gaz natural comprimat).

Având o cabina scurtă ce oferă o vizibilitatea deosebită a șoferului, camionul Scania L 340 CNG a fost proiectat special pentru orașele cu străzi înguste și congestionate.

Un Scania L 340 CNG colectează deșeuri solide în Vilnius

Cu o diversitate bogată de clădiri, capitala lituaniană Vilnius a fost plasată pe lista patrimoniului mondial UNESCO. De la fundația sa medievală, Vilnius a influențat arhitectura și cultura est-europene de-a lungul mai multor secole.

Centrul istoric Vilnius a fost păstrat în mare parte, încântând rezidenții și turiștii deopotrivă. Dar străzile sale înguste fac din colectarea de deșeuri o operație extrem de dificilă.

„Primele camioane cu gaz comprimat vor servi zonele dens populate și cele mai sensibile pentru mediu, cum ar fi Orașul Vechi. În viitor, vom folosi camioane cu combustibil alternativ în toate aceste zone ”, spune Andrius Murnikovas, director, Departamentul Tehnic și Logistică Ekonovus.

O ambiție de a furniza servicii eficiente de gestionare a deșeurilor, precum și de a reduce la minimum emisiile, l-a determinat pe oficialii Ekonovus să investească în noul model Scania.

VEZI ȘI: Modul în care senzorii lui Scania AXL înlocuiesc ochiul uman

„Vom vedea mult mai multe dintre aceste camioane pe măsură ce acum se extinde rapid infrastructura de alimentare. Aici, în Lituania, suntem pionieri în adoptarea de camioane de generație viitoare, inspirate de camioane similare din țările vecine. ”

Scania L 340 CNG are o suprastructură cu macara și un compactor pentru golirea containerelor de deșeuri Molok, care se află parțial în subteran. În timpul procesului de golire, capacul este îndepărtat și o pungă de ridicare este extrasă din sondă.

După poziționarea pungii peste compactor, se deschide partea inferioară a sacului, iar conținutul este eliberat.

Din aceeași categorie...

Back to top button