Camioane

Un Scania L85 Super din 1971 trăiește a doua tinerețe (VIDEO)

Un atelier Scania din Polonia a restaurat complet un Scania L85 Super produs în 1971, o adevărată legendă a transporturilor rutiere.

În cadrul dealerului din Gliwice, din partea de sud-vest a Poloniei, un camion Scania L85 Super fabricat în 1971 își trăiește a doua tinerețe.

Un Scania L85 Super din 1971 trăiește a doua tinerețe (VIDEO)

Camionul îi aparține lui Pawel Filipczyk, un tehnician din cadrul service-ului care se află în slujba companiei de peste 10 ani. Este camionul cu care se mândrește și în care spune că a investit peste 1.500 de ore pentru a-l restaura.

„Prima pornire a motorului imediat după ce am încheiat procesul de restaurare a fost o experiență impresionantă pentru mine”, a declarat Pawel.

Pentru a restaura un astfel de camion, tehnicianul a avut nevoie de ajutor chiar din partea Scania Service Centre. Avea nevoie de o mulțime de piese pentru a-l readuce la viață, iar cei de acolo l-au ajutat să le identifice și să le achiziționeze.

Pawel spune că aceasta a fost una dintre cele mai dificile părți ale procesului de restaurare, în condițiile în care multe dintre componentele actuale sunt noi.

VEZI ȘI: Restricții de trafic pentru vehiculele comerciale de peste 7.5 tone în Köln

„Cel mai dificil a fost să găsesc piesele lipsă. În primă fază am avut o mulțime de muncă, dar după doar o lună am reușit să obțin peste 80% din părțile de care aveam nevoie”, a completat Pawel.

Procesul de restaurare a durat 18 luni, iar Pawel spune că nu ar fi reușit fără ajutorul colegilor din cadrul Scania Service Centre.

„În perioada de restaurare eram nerăbdător să-l conduc, iar acest sentiment îl am în fiecare moment. Fiecare plimbare la volanul lui este o adevărată plăcere”, a declarat la final Pawel.

https://www.youtube.com/watch?v=5U1qljL-Au8

Din aceeași categorie...

Back to top button