MagazinȘtiri

Un Scania Vabis L110 Super în vizită la Sodertalje

Să conduci patru camioane clasice Scania până la sediul central al companiei suedeze din Sodertalje, cu siguranță este pentru orice pasionat de camioane o experiență de neuitat, așa cum a fost pentru un grup de prieteni din Olanda.

Familia Jansen, impreună cu câțiva prieteni s-au urcat în camioanele lor clasice Scania și au plecat spre Suedia via Germania și Franța. Aceștia au format un convoi de patru camioane clasice Scania, cu două semiremorci tip rulotă restaurate.

Ne-am gândit să mergem în concediu, să vedem locul unde se produce Scania, explică Margo Jansen, al cărei soț André a reconstruit un camion Scania Vabis L110 în care aceștia au călătorit.

Modelele clasice Scania
André Jansen are ca hobby restaurarea remorcilor și semiremorcilor, și transformarea lor ulterioară în rulote sau autorulote, identice cu cea în care familia lui a stat pe perioada excursiei până la Sodertalje. Este o „casa” departe de casă, complet funcțională, acestea având un dormitor, bucătărie, baie cu duș și lista poate continua. În 1998, André a început să caute un camion pentru el, iar în vara lui 1999 acesta a reușit să găsească camionul actual, un Scania Vabis L110. Camionul a fost desfăcut complet de către proprietarul anterior, care a începuse restaurarea acestuia. Deși o parte din piese le-a achiziționat de noi, acestuia i-au luat șase ani pentru a aduce camionul la starea pe care o avea atunci când a ieșit pe porțile uzinei.

Atunci când nu colindă Europa în camionul său proaspăt restaurat, lui Jansen îi place să participe la întâlniri ale entuziaștilor de camioane clasice, o parte din evenimente fiind organizate chiar de clubul său, Old Transport Achterhoek. Evenimentele organizate de club atrag în medie 100 – 150 de posesori de camioane clasice, reprezentând o bună oportunitate pentru aceștia de a fi împreună și a discuta despre pasiunea lor.

Întreaga excursie a grupului a olandezilor a durat trei săptămâni din care 2 zile au fost petrecute la Sodertalje, locul unde „Regele șoselelor” se produce.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button