Știri

Un secol de inovație ZF Friedrichshafen AG

Cu ocazia celor 100 de ani de existență, compania ZF Friedrichshafen AG a lansat o carte, care prezintă istoria companiei și evoluția tehnologică.

Cartea, bogat ilustrată, acoperă în cele 264 de pagini întreaga istorie ZF Friedrichshafen AG începând cu primele roți dintate, dirijabilele comandate de contele Zeppelin și până la transmisiile electrice pentru vehiculele de oraș ale viitorului.

Tehnologia este aspectul esențial al istoriei companiei, multe forme de conviețuire umană bazându-se pe invențiile și evoluțiile tehnologice. Anii de mobilitate, începuți cu răspândirea automobilului la începutul secolului XX, ar fi fost greu de imaginat fără invenții de pionierat în tehnologia de acționare, în care ZF Friedrichshafen AG a jucat întotdeauna un rol încă de la fondarea sa în 1915. Cartea, care a fost scrisă de jurnalistul și autor Johannes Winterhagen, descrie funcționarea atât a tehnologiei din trecut cât și actuală într-un mod ușor de înțeles. În plus, pe lângă informațiile despre produsele ZF Friedrichshafen AG pentru autoturisme, vehicule comerciale, utilaje pentru construcții și mașini agricole, cartea „Tehnologie în Mișcare” acoperă incursiunile companiei germane în industria navală și aviație.

Un secol de inovație ZF Friedrichshafen AG

Scopul publicării celei mai recente cărți despre istoria ZF Friedrichshafen AG a fost de povesti cele mai importante momente ale companiei, nu de a le enumera. De asemenea, cartea prezintă, dintr-o perspectivă tehnico-istorică, multe dintre revolte sociale și politice pe care compania ZF le-a prins. De exemplu, dezvoltarea transmisiilor automate pentru autobuz la mijlocul anilor 1950 a fost strâns legată de lipsa forței de muncă din Germania în perioada „Miracolului Economic”. Drept urmare, șoferii de autobuz au trebuit să preia asupra lor pe lângă atribuțiile meseriei lor și măsuri de raționalizare la momentul respectiv. De aceea, a trebuit creată o tehnologie care să-i ajute și să le facă munca mai ușoară. În prezent, compania ZF este principalul furnizor de transmisii automate pentru vehiculele de transport pasageri, vârful de lance fiind ZF AS Tronic.

Astăzi, pentru ZF, inovarea tehnologică și tendințele sociale sunt în continuare în strânsă legătură, a declarat Dr. Harald Naunheimer, Head of Corporate Research and Development at ZF Friedrichshafen AG, în timpul evenimentului de lansare.

Cartea a fost lanstă oficial în cadrul unui eveniment pe data de 26 octombrie, prețul acesteia fiind de 18 euro în Germania.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button