Știri

Un șofer a convins instanța că nu a văzut că trei migranți se ascundeau în cabina lui

Cum ar putea un șofer profesionist de camion în vârstă de 52 de ani cu o experiență vastă să nu detecteze prezența a trei migranți aflați în cabina camionului său?

Deși povestea pare desprinsă din filmele slabe de comedie, aceasta a fost versiunea lui Igor, un șofer ucrainean, arestat în 16 septembrie de vameșii din Dieppe. Agenții au descoperit trei albanezi pe care să treacă în Anglia ascunși în cabina camionului.

Un șofer a convins instanța că nu a văzut că trei migranți se ascundeau în cabina lui

„Nu știam că acești oameni se aflau în camionul meu. Am acasă o familie care mă așteaptă”, a declarat Igor.

Agenții povestesc că au observat perdelele trase și acesta a fost unul dintre motivele suplimentare pentru care au decis controlul. În scurt timp, cei trei albanezi au fost descoperiți la bordul cabinei.

„Albanezii se furișază. Probabil că au urcat la Rouen când m-am oprit la o stație AS24 și am mers la toaletă. Nu mi-am încuiat camionul și da, recunosc, aceasta este vina mea”, a completat Igor.

Surprinzător, cei trei albanezi au venit cu aceeași poveste ca cea a lui Igor.

Cât despre perdea, Igor spune că a tras-o pentru că era în pantaloni scurți și dorea să se schimbe. „În Dieppe este mai rece”.

În ciuda acestor declarații, procurorul este convins că Igor își bate joc și o astfel de atitudine și mai ales o acțiune ca aceasta trebuie pedepsită cu un an de închisoare și o excludere pe trei ani din Franța.

Așa cum era normal, avocatul lui Igor a pledat pentru eliberarea acestuia, fiind convinsă că albanezii ar fi putut sta ascunși pentru o oră, cât durează drumul de la Rouen la Dieppe.

„Acești albanezi sunt foarte slabi și s-ar fi putut ascunde preț de o oră. Clientul meu nu avea niciun interse să se pună în această situație. Câștigă 2.200 de euro pe lună, iar concubina lui 3.000 de euro pe lună. Nu are deloc profilul cuiva care ar vrea să profite de aceste lucruri. În plus nu s-a descoperit nicio sumă de bani în camionul său și nici informații după verificare telefonului”, a declarat avocatul lui Igor.

VEZI ȘI: Peste 200 de procese verbale întocmite în câteva ore de control la Nickelsdorf

Deși pare greu de crezut, instanța l-a găsit nevinovat, iar Igor a fost eliberat.

Din aceeași categorie...

Back to top button