In Focus

Un șofer de camion din Germania a obținut în instanță anularea unei amenzi de circulație

Tribunalul din Hamm a decis anularea unei amenzi de circulație primită de un șofer de camion din Germania pentru că ținea telefonul în mână în timp ce se afla la volan.

În timpul unei acțiuni de control, poliția germană a surprins, pe o înregistrare video, un șofer de camion din Olsberg care ținea telefonul în mână. În plus, pe înregistrare se vede cum șoferul, cu telefonul în mâna dreaptă, se întinde după niște hârtii aflate pe bord.

Un șofer de camion din Germania a obținut în instanță anularea unei amenzi de circulație

În baza acestor imagini, poliția l-a amendat pe șofer cu suma de 125 de euro considerând că este o încălcare a legislației. Decizia a fost confirmată și de tribunalul districtual care a menținut amenda.

VEZI ȘI: Seria MAN Driving Professionals oferă sfaturi utile șoferilor de autocare și autobuze

Șoferul a făcut însă apel, iar Tribunalul din Hamm i-a dat dreptate și a anulat amenda. Ținerea telefonului în mână nu înseamnă automat și utilizarea acestuia, și-a argumentat judecătorul decizia.

Conform legislației rutiere din Germania, șoferul nu poate să folosească telefonul pentru apeluri, pentru trimiterea de sms-uri sau folosirea acestora pentru citirea știrilor sau vizionarea de clipuri video, dar nu există o prevedere clară referitoare la ținerea aparatului în mână fără a-l folosi efectiv.

Din aceeași categorie...

Back to top button