Știri

Un șofer leton a ajuns în șanț din cauza consumului de alcool la volan

Un șofer leton de camion a pus în pericol traficul rutier pe un drum federal din Germania, pe fondul consumului de alcool la volan.

Pe 2 ianuarie 2021, în jurul orei 12:55 PM (ora Germaniei), un șofer leton în vârstă de 34 de ani, aflat la volanului unui camion cu semiremorcă, care circula pe drumul federal B72, în direcția Cloppenburg, a ajuns în șanț după ce a virat brusc la dreapta între zona ieșirii spre Emstek-Est.

Un șofer leton a ajuns în șanț din cauza consumului de alcool la volan

Agenții de poliție ajunși la fața locului l-au testat pe tânărul șofer cu aparatul etilotest, care a înregistrat o alcoolemie de 2.2 la mie în aerul expirat. În urma rezultatului, șoferul a fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate și probe de sânge, pentru a i se stabili cu exactitate alcoolemia. În plus, polițiștii germani i-au confiscat și permisul de conducere.

VEZI ȘI: Ford Otosan și AVL lucrează la dezvoltarea unui F-Max autonom

Poliția din Cloppenburg a deschis o anchetă împotriva șoferului leton, deoarece acesta a pus în pericol a traficul rutier.

Astăzi, 3 ianuarie, în jurul orei 8:00 dimineața, ansamblul rutier a fost recuperat din șanț de către o firmă specializată, iar întreaga operațiune a durat câteva ore. Din acest motiv, drumul federal B72 a fost închis între ieșirile Emstek-Est și Vest, fiind stabilit un traseu de ocolire a zonei.

Prejudiciul cauzat de către șoferul leton și costul lucrărilor de recuperare nu pot fi calculate cu precizie în acest moment.

Din aceeași categorie...

Back to top button