Un șofer lituanian de camion a fost prins că circula cu 119 km/h în Germania

Un șofer lituanian de camion a fost prins că circula cu 119 km/h în Germania

Un șofer lituanian de camion, în vârstă de 43 de ani, a fost surprins de poliția germană că circula cu 119 km/h pe autostrada A9.

Mai exact, agenții poliției rutiere din Bayreuth au fost uimiți joi seara (7 ianuarie) când au încercat să depășească un camion pe autostrada A9 în zona Bindlacher Berg, acest lucru nefiind posibil atât de rapid și ușor, deoarece acesta rula cu aproape 120 km/h, pe o secțiune cu pantă, în direcția Bayreuth, unde limita de viteză este 80 km/h.

Un șofer lituanian de camion a fost prins că circula cu 119 km/h în Germania

Conform poliției germane, pe coborăre, șofer lituanian a folosit inerția camionului pentru a rula cu o viteză cu 40 km/h mai mare decât cea legală. De altfel, în cadrul controlului care a urmat s-a constatat că aparatul tahograf a întegistrat un vârf de viteză maximă de 119 km/h.

Însă, controlul poliției germane nu s-a oprit aici. Astfel, în urma verificărilor extinse, care au anulat și orice avans de timp câștigat de lituanian încălcând legea, s-a constatat că acesta a încălcat în mod repetat limitele de viteză pe tot parcursul zilei.

Șoferul a fost sancționat pe loc cu o amendă de câteva sute de euro. În plus, pe acesta îl așteaptă o suspendare a dreptului de a conduce în Germania pentru o perioadă de o lună de zile.

Joia șoferilor de camion vitezomani
De altfel, poliția germană a depistat mai mulți șoferi de camion care circulau cu viteze de peste 90 km/h. Tot joi, însă dimineața, poliția germană a verificat un camion înmatriculat în Spania pe autostrada A 93, în parcarea Bärenholz, în direcția Regensburg.

O evaluare a tahografului digital a arătat că șoferul în vârstă de 44 de ani conducea pe autostrăzile germane cu viteze de până la 107 km/h. Acesta a primit pe loc o amendă garanție, valoarea totală a amenzii urmând să fie stabilită ulterior.

VEZI ȘI: UNTRR solicită prioritizarea vaccinării anti COVID-19 a șoferilor de camion

Tot pe 7 ianuarie, puțin după ora 17:00, un șofer în vârstă de 54 de ani a condus pe coborârea spre Saale de pe A9 cu 89 km/h, într-o zonă unde viteza permisă este de 60 km/h. Acesta a fost prins de poliție și a trebuit să plătească o amendă.

O oră mai târziu, pe aceeași secțiune de autostradă, un alt șofer de camion în vârstă de 32 de ani a circulat cu 102 km/h. În urma evaluării tahografului digital s-a constatat că acesta a mai încălcat viteza legală, în ultimele zile acesta conducând pe autostrăzile germane cu viteze de peste 120 km/h. Ambele încălcări au fost înregistrate, urmând ca acesta să primească o amendă substanțială.

Follow #infotrucker