Știri

Un șofer român a condus primul camion care a trecut din Uniunea Europeană în Marea Britanie

Primul camion care a trecut cu marfă din Uniunea Europeană în Marea Britanie, după terminarea perioadei de tranziție Brexit, a fost unul condus de un șofer român.

Sfârșitul perioadei de tranziție Brexit a fost privit cu teamă de majoritatea transportatorilor rutieri, atât europeni, cât și britanici, din cauza posibilelor blocaje care ar putea apărea din cauza noilor formalități de la frontieră.

Un șofer român a condus primul camion care a trecut din Uniunea Europeană în Marea Britanie

Însă, realitatea primelor zile din 2021 a demonstrat că, cel puțin pentru moment, temerile nu-și au sensul, deoarece camioanele au circulat fără probleme în ambele direcții, în ciuda noilor formalități de la frontieră.

Sigur, asta nu înseamnă că pe viitor nu vor apărea perturbări a traficului de mărfuri între UE și Marea Britanie.

Dacă primul camion care a efectuat noile proceduri de frontieră dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană a fost unui britanic, condus de un șofer bulgar, primul camion cu marfă care a trecut din Uniunea Europeană în Marea Britanie, a fost unul înmatriculat în România și condus de Toma Moise, un șofer român în vârstă de 62 de ani.

”Sunt foarte bucuros. Este un privilegiu pentru mine”, a declarat acesta.

Conform Getlink, operatorul Eurotunnel, camionul a trecut „fără nicio problemă” pe 1 ianuarie 2021 din Uniunea Europeană în Marea Britanie. De altfel, toate camioanele au trecut fără probleme de noile formalități de frontieră, niciunul nefiind nevoit să facă cale întoarsă, a mai spus purtătorul de cuvânt Getlink.

VEZI ȘI: Transportor auto blocat în Germania din cauza numeroaselor probleme tehnice

Potrivit autorităților franceze, coada la controlul de frontieră este redusă la minimum, deoarece șoferii de camion trebuie să introducă informațiile despre încărcătură într-un formular online, chiar înainte de control.

Acest lucru permite luarea unor decizii rapide în privința camionului, fie de a-i da undă, fie de a-l trage pe dreapta pentru verificări suplimentare.

În ceea ce privește traversarea Canalului Mânecii pe mare, primul feribot din Marea Britanie a andocat în portul Calais, vineri, 1 ianuarie 2021, la ora 10:15 AM (ora Franței). Trei dintre cele 36 de camioane pe care le-a transportat au fost supuse unor controale suplimentare.

Din aceeași categorie...

Back to top button