Știri

Un șofer român conducea de peste 14 ore, cu marfa insuficient securizată

Un control desfășurat la finalul săptămânii trecute în Germania, pe autostrada A8, a descoperit un camion înmatriculat în România cu marfa insuficient securizată. La un control mai amănunțit s-a descoperit că șoferul român conducea neîntrerupt de peste 14 ore.

O patrulă a poliției din Augsburg a oprit sâmbătă dimineață, la un punct de control, un camion din România. Ofițerii au descoperit că încărcătura de 22 de tone de piese auto nu era securizată corespunzător.

Un șofer român conducea de peste 14 ore, cu marfa insuficient securizată

Potrivit poliției, lanțurile era așezate parțial incorect, iar acestea aveau și termenul de valabilitate expirat. La un control mai amănunțit, polițiștii au descoprit și că șoferul încălcase grav timpii de condus și de odihnă.

VEZI ȘI: Amendă totală de 158.000 de euro, în Germania, pentru fraudarea timpilor de condus

Potrivit poliției, șoferul a scos de mai multe ori cardul din tahograf în timpul mersului, pentru a acoperi faptul că depășise timpul zilnic de condus. Totuși, polițiștii au putut să demonstreze că șoferul român conducea de peste 14 ore.

Șoferul a primit o amendă garanție de 700 de euro. După ce a securizat corect marfa și a luat pauza de odihnă necesară, el a putut să-și continue călătoria.

Condus excesiv și în Polonia

Și în Polonia, două camioane românești oprite la un control pe A4 era conduse cu cardul scos din tahograf. Șoferii camioanelor, care transportau deșeuri pe ruta România – Polonia, făcuseră o pauză de doar 2,5 ore în ultima zi.

Compania a primit o amendă de 24.000 de zloți (aprox. 5.180 de euro), câte 12.000 pentru fiecare camion. La aceasta se adaugă 6.000 de zloți pentru un dispecer al companiei. Șoferii au fost amendați cu câte 2.000 de zloți și obligați să își completeze pauza zilnică înainte de a putea reporni la drum.

Un șofer român conducea de peste 14 ore, cu marfa insuficient securizată

Din aceeași categorie...

Back to top button