Știri

Un șofer român de camion a transporat, fără să știe, cinci migranți afgani

Poliția din Rosenheim a deschis o anchetă împotriva unei rețele de trafic de persoane, după ce un șofer român a descoperit cinci migranți afgani, printre care se afla și un minor.

Joi, 26 noiembrie, șoferul român a oprit în zona de service a parcării Samerberg Nord (Rosenheim) autostrada A8 și a remarcat unele nereguli la încărcătură.

Un șofer român de camion a transporat, fără să știe, cinci migranți afgani

Acesta a vrut să verifice modul în care este poziționată cheresteaua transportată pentru a evita un incident neplăcut, iar în momentul în care a deschis partea laterală a remorcii a văzut cinci persoane care au sărit din camion.

Șoferul a reușit să alerteze poliția, cu ajutorul unor alți șoferi din parcare, câteva echipaje începând urmărirea fugarilor.

La scurt timp, poliția a prins patru adulți cu vârste între 19 și 38 de ani, precum și un minor de 16 ani, undeva lângă autostrada A8 (Salzburg – München). Aceștia au fost aduși la sediul poliției din Rosenheim pentru declarații, în prezența unui translator. De asemenea, și șoferul român a fost chemat pentru declarații.

Conform comunicatului de presă, emis de poliția din Rosenheim, șoferul a încărcat luni, 23 noiembrie, cherestea din România. Marți, 24 noiembrie, acesta a plecat spre Germania, având de parcurs o rută de peste 1.000 de kilometri.

VEZI ȘI: Transportatorii europeni riscă șă-și piardă licența în baza punctajului ERRU

Șoferul a declarat că nu a remarcat intrușii decât în Germania. Conform declarațiilor migranților afgani aceștia au fost duși la camion de o călăuză care le-a garantat că vor ajunge în Germania. Costul total al operațiunii a fost între 5.500 și 6.600 de euro de persoană.

Un șofer român a transporat 5 migranți afgani fără să știe

Rețeaua de traficanți le-a facilitat plecarea prin Iran, Turcia, Bulgaria și Serbia până în România, urmând ca în Germania să fie preluați de o altă echipă din cadrul aceleiași rețele.

Șoferul român și-a putut continua drumul după ce a dat toate declarațiile necesare. Poliția din Rosenheim a deschis o anchetă pentru a descoperi rețeaua de traficanți, acesta fiind al doilea caz de trafic de migranți descoperiți în regiunea Rosenheim.

Astfel, în regiunea vor urma controale regulate pentru a descoperi rețeaua care facilitează tranzitul migranților și polițiștii recomandă tuturor șoferilor de camion să-și verifice frecvent remorcile și să anunțe imediat poliția în cazul în care descoperă persoane străine.

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button