Un șofer turc a fost prins în Austria că a fentat aparatul tahograf

Un șofer turc a fost prins în Austria că a fentat aparatul tahograf
Zile grele pentru un șofer turc aflat la volanului unui camion înmatriculat în România, după ce a fost prins în Austria că a fentat tahograful.

Poliția austriacă a oprit în trafic, în zona Loosdorf, un camion înmatriculat în România, după ce a primit mai multe apeluri de urgență care reclamau faptul că acesta se deplasa șerpuit pe autostrada A1, punând în pericol traficul.

Un șofer turc a fost prins în Austria că a fentat aparatul tahograf

Încărcat cu 22 de tone de lichid extrem de inflamabil, camionul înmatriculat în România era condus de un șofer turc, în vârstă de 44 de ani, și se deplasa înspre Linz.

În urma analizei datelor înregistrate de aparatul tahograf, poliția austriacă a constatat că șoferul turc a urcat la volan pe data de 19 mai 2020, la granița dintre Turcia și Bulgaria și a rulat 1.500 de kilometri, distanța parcursă până când a fost oprit, cu doar câteva pauze de maxim o oră.

De asemenea, s-a constatat că șoferul turc a scos de mai multe ori cardul tahograf pentru a nu se înregistra timpii de condus și odihnă.

VEZI ȘI: ETF vrea să afle cât de obosiți sunt șoferii profesioniști din Europa

Poliția austriacă i-au suspendat permisul și i-au interzis să continue drumul. Camionul a fost scos de pe autostradă și parcat într-o zonă nepericuloasă, până când acesta va fi preluat de un alt șofer.

În urma celor constatate, poliția austriacă a întocmit un dosar care a fost trimis tribunalului din St. Pölten, pentru a se stabili cuantumul amenzilor și alte pedepse pentru șoferul turc și compania care deține camionul.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.