Un software pirat utilizat pentru a manipula datele tahografului digital este investigat în Belgia

Un software pirat utilizat pentru a manipula datele tahografului digital este investigat în Belgia
Parchetul Federal din Flandra a deschis o investigație care vizează un software pirat utilizat pentru a manipula datele tahografului digital.

Conform reprezentanților, software-ul ar fi fost instalat pe o mulțime de camioane, iar acesta poate dezactiva, fără să lase vreo urmă, înregistrările tahografului digital, disponitiv care înregistrează viteza, timpul de condus și odihnă, dar și alte activități ale șoferilor profesioniști.

Un software pirat utilizat pentru a manipula datele tahografului digital este investigat în Belgia

Astfel, orice depășire a limitelor de viteză, a perioadelor de condus sau odihnă, nu mai pot fi detectate de autoritățile de control.

„A devenit virtual imposibil pentru poliție să detecteze aceste lucruri prin monitorizarea regulată”, a declarat unul dintre procurorii implicați în acest caz.

În luna iunie, doi șoferi profesioniști de origine poloneză au fost arestați. Unul dintre aceștia încă se află în arest întrucât a fost surprins în momentul în care instala acest software pirat capabil să manipuleze datele tahografului digital.

Imediat după prinderea acestuia, au fost desfășurate o serie de controale amănunțite și au fost descoperite o mulțime de camioane care aveau instalat acest software pirat.

VEZI ȘI: Șofer de camion lituanian amendat în Germania cu peste 32.000 euro

Autoritățile au permis anchetatorilor să confiște și să demonteze tahografele digitale ale mai multor companii de transport din Belgia și Olanda.

În plus, se vehiculează că există dovezi importante care să sugereze că software-ul ar fi comercializat la nivelul întregii Europe, ceea ce înseamnă că datele oferite de multe dintre tahografele digitale verificate pot fi alterate.

Follow #infotrucker

1 comentariu

  1. Irina Alina

    04/09/2019 at 4:36 AM

    La fel si firma Sc MIHAI TRANS 2003 SRL BUCURESTI,care are un parc auto numai din camioane Volvo euro 6,dar acestea sant achizitionate NUMAI DUPA SCHIMBAREA IMPULSORULUI DE LA CUTIA DE VITEZE PENTRU A PUTEA FI MANIPULAT CU MAGNETUL SI/SAU MONTAREA UNUI DISPOZITIV PRIN TELECOMANDA MONTAT DIRECT IN IMPULSORUL CUTIEI DE VITEZE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.