In FocusȘtiri

Studiu BAG: Șoferii profesioniști trebuie să-și ia locul de muncă inapoi

Un studiu recent efectuat de Oficiului Federal pentru Transport de Mărfuri (BAG) printre șoferii germani și străini a scos în evidență faptul că aceștia își doresc o remunerație mai mare precum și mai mult timp liber.

În plus, față de întrebarile despre satisfacție și condițiile de muncă, șoferili profesioniști parte a acestui studiu au trebuit să răspundă și întrebărilor referitoare la repausul zilnic și săptămânal. Studiul a scos la iveală faptul că, șoferii profsioniști din cele mai noi state membre UE dar și o parte dintre cei a unor state precum Germania își petrec cea mai mare perioadă de timp în cabina camionului. Mai mult, șoferii ce provin din Europa Centrală și de Est își petrec tot mai puține weekend-uri alături de familii în țara de origine.

Studiu BAG: Șoferii profesioniști trebuie să-și ia locul de muncă inapoi

Puțini dintre șoferii profesioniști se odihnesc la hotel
Cea mai mare parte dintre șoferii profesioniști care au luat parte la acest studiu au răspuns că nu se odihnesc într-o unitate de tip hotel sau pensiune, indiferent că vorbim de perioada de repaus zilnică sau de repaus săptămânală. De asemenea, trei sferturi dintre șoferii de camion au declarat că spațiul din cabină este suficient pentru nevoile lor, o majoritate importantă dintre aceștia folosind facilitățile sanitare din zonele de parcare dedicate camioanelor din Germania. O jumătate dintre respondenți au declarat că servesc masa în bistrouri și restaurante, cealaltă jumătate preferând mâncarea de la ladă. Datorită remunerației sau a diurnei foarte mici, o parte dintre șoferii de camion, acceptă cu greu să mănânce în zone de tip bistro sau restaurant. Două treimi din șoferii de camioane intervievati au declarat că au plătite cheltuielile, inclusiv de cazare peste noapte, de către angajator.

Din aceeași categorie...

Back to top button