Un transportator german și-a pierdut temporar licența din cauza problemelor tehnice ale camioanelor

Un transportator german și-a pierdut temporar autorizația din cauza problemelor tehnice ale camioanelor
Un transportator german și-a pierdut temporar licența de transport după ce polițiștii au depistat în trafic, într-un interval mai mic de un an de zile, camioane ale acestuia care circulau cu probleme tehnice majore.

Pe 8 februarie 2021, o echipă de control a poliției din Geestland a oprit un camion încărcat cu containere cu bumbac pe A27 pe direcția de mers spre Bremen. Camionul, înmatriculat în localitatea Vechta din Saxonia, aparținea unei companii de transport aflată pe lista roșie a poliției din regiune pentru încălcări frecvente ale legislației în domeniul transporturilor.

Un transportator german și-a pierdut temporar licența din cauza problemelor tehnice ale camioanelor

După primele verificări, agenții de control au constatat probleme majore la sistemul de frânare și au chemat și un specialist tehnic pentru verificări suplimentare. Acesta a descoperit numeroase probleme tehnice la camion și semiremorcă începând de la suspensii și până la caroserie și structura semiremorcii.

Conform primelor analize, camionul și semiremorca au fost implicante într-un accident, iar reparațiile făcute nu sunt conforme cu standardele de siguranță.

Defecțiunile constatate au făcut ca agenții de control să-i interzică șoferului să-și continue drumul și i-au reținut acestuia plăcuțele de înmatriculare. De asemenea, au întocmit un proces verbal, amenda fiind o sumă cu patru cifre.

VEZI ȘI: Expulzat din Norvegia deoarece a condus camionul fără lanțuri de iarnă

Pentru că a fost al treilea camion al acestei companii, surprins în trafic cu probleme tehnice majore, agenții de control au solicitat autorităților competente din Vechta să facă verificări suplimentare la sediul companiei.

Autoritățile din Vechta au notificat compania și i-au suspendat temporar licența de transport până la verificarea și clarificarea situației.

În aceste condiții, compania de transport nu mai poate efectua curse cu niciunul dintre camioanele din flotă până când autoritățile nu vor face toate verificările în acest caz.

Follow #infotrucker