ȘtiriTop News

Un transportator polonez a primit cea mai mare amendă aplicată în Suedia, în 2023

Pe lângă cea mai mare amendă aplicată în Suedia, în acest an, în urma unui control rutier, transportatorul polonez a mai trebuit să mai plătească și alte facturi.

Poliția din mai multe regiuni din Suedia a efectuat săptămâna trecută un control comun la punct de control din Karleby, în Västerås, având ca focus traficul greu de mărfuri. Într-una din cele trei zile de control, agenții de control au oprit un ansamblu articulat format dintr-un cap tractor înmatriculat în Polonia și semiremorcă aparținând unui expeditor danez.

Un transportator polonez a primit cea mai mare amendă aplicată în Suedia, în 2023

În cadrul controlului care a urmat, agenții de poliție au verificat documentele de transport și datele înregistrate de aparatul tahograf. Deși fișierele tahografului nu indicau nimic anormal, unul dintre agenți a decis să extindă controlul. Acesta s-a băgat sub vehicul, unde a observat că senzorului tahograf de pe cutia de viteze îi lipsește o garnitură și sigiliul.

Continuând controlul, agenții au constatat că autotractorul a circulat pe drumurile suedeze timp de 20 de zile fără ca tahograful să fie sigilat. Pentru această abatere, au decis să aplice o amendă în valoare totală de 400.000 de coroane suedeze (peste 33.000 de euro), adică, 20.000 de coroane suedeze pentru fiecare zi. Aceasta este cea mai mare amendă aplicată în 2023, în urma unui control rutier.

„Este cea mai mare amendă care a fost decisă până acum în Suedia în urma unui control rutier”, spune inspectorul auto Roger Ogemar.

VEZI ȘI: Danemarca: Amenzi de peste 200.000 de euro pentru repausul săptămânal normal în cabină

Amenda a trebuit să fie plătită înainte ca șoferului să i se permită continuare călătoriei. Inițial, compania poloneză de transport rutier nu a avut bani pentru plăta amenzii. Pentru că șoferul să aibă acces la mâncare și la o toaletă pe perioada cât a așteptat plata, camionul a fost condus în parcarea din Västerås, unde mai erau blocate alte două camioane.

Puțin mai târziu, transportatorul polonez a efectuat plata, astfel că, șoferului i s-a permis să-și continuie drumul, însă nu înainte de a trece pe la un atelier care să aducă tahograful în conformitate cu prevederile legale.

Seara, în jurul orei 22.00, după ce tahograful a fost reparat pentru suma de 6.000 de coroane suedeze, camionul a plecat spre destinația sa, unde un camion cu macara îl aștepta cu o altă factură pentru descărcarea mărfii și timpul suplimentar de așteptare.

Din aceeași categorie...

Back to top button