Un transportator român și șoferul acestuia, amendați cu peste 8.500 de euro în Germania

Un transportator român și șoferul acestuia, amendați cu peste 8.500 de euro în Germania
Un transportator român și șoferul acestuia au fost amendați cu peste 8.500 de euro în Germania, din cauza gravelor probleme tehnice descoperite la camion, în cadrul unui control în trafic.

Marți, 14 iulie, un șofer român, în vârstă de 50 de ani, aflat la volanul unui camion de 7.5 tone, înmatriculat pe numele unui transportator din România, care se deplasa spre Bremen, a fost oprit de poliția germană din regiunea Nienburg/Schaumburg pentru un control.

Un transportator român și șoferul acestuia, amendați cu peste 8.500 de euro în Germania

Agenții de control l-au oprit pentru că din punct de vedere optic starea camionului era foarte proastă, iar în urma controlului amănunțit acest lucru s-a și confirmat. Astfel, au fost descoperite probleme tehnice majore la frâne, roți, inclusiv la caroserie.

Nici sistemul ABS nu era funcțional și camionul avea mai multe probleme electronice semnalate de martorii din bord. În plus, suportul care susținea bateria era atât de ruginit încât o simplă apăsare a făcut ca acesta să cedeze.

Pentru o verificare completă, camionul încărcat cu materie primă pentru confecționarea de măști de protecție, a fost transportat la un atelier auto din Nienburg.

După un control amănunțit, reprezentantul TÜV a dat verdictul că vehiculul este mult prea periculos să mai circule pe drumurile publice, astfel că, i-au fost confiscate plăcuțele de înmatriculare și talonul, recomandând ca vehiculul să fie ulterior radiat, acestuia fiindu-i retras definitv dreptul de circulație pe teritoriul Germaniei.

VEZI ȘI: Din 17 iulie, intră în vigoare restricțiile de circulație pentru camioane pe Valea Oltului

În afara problemelor tehnice, s-a constatat și că șoferul român și-a petrecut perioada de odihnă în camion și a încălcat legislația privind cabotajul. O companie care nu e înregistrată în Germania poate efecta doar trei transporturi consecutive în această țară, dar în acest caz șoferul efectuase cel puțin 9 transporturi consecutive pe teritoriul Germaniei.

Transportatorul român și șoferul acestuia au trebuit să suporte toate cheltuielile de verificare efectuate de TÜV și să achite costurile de transport. La acestea s-au adăugat și amenzile pentru neregulile constatate, suma totală de plată fiind de peste 8.500 de euro.

Follow #infotrucker