Un transportor auto „cu de toate”, oprit din circulație în Germania

Un transportor auto "cu de toate", oprit din circulație în Germania
Poliția germană de autostradă a oprit din circulație un transportor auto încărcat "cu de toate", în apropiere de ieșirea spre Bad Hersfeld.

Marți, 12 mai, un echipaj al poliției de autostradă a oprit din circulație un transportor auto încărcat cu două autovehicule, un set complet de schele și piese metalice cu o greutate de aproximativ 8 tone.

Un transportor auto "cu de toate", oprit din circulație în Germania

Piesele metalice erau așezate pe rampele pe care se fixează mașinile și nu erau asigurate corespunzător. Echipajul de poliție a urmărit camionul preț de câțiva kilometri, constatând că o mare parte din piesele metalice se mișcau și puteau oricând să devină un pericol pentru ceilalți participanți la trafic. Acesta a fost un motiv suficient pentru polițiști pentru a opri din circulație camionul periculos.

În urma verificărilor s-au constatat o serie de probleme tehnice la transportorul auto, dar și probleme majore legate de asigurarea mărfurilor. Șoferul de 42 de ani lucra pentru o companie din Europa de Est, iar documentele sale de transport nu erau complete.

Astfel, polițiștii nu au avut suficiente informații despre proveniența mărfurilor și nici destinația finală.

Aceștia au solicitat și o expertiză tehnică, iar în urma acestuia i-au interzis șoferului să-și continue. Semiremorca prezenta urme avansate de coroziune și pericol de rupere a pilonilor de prindere. De asemenea, au fost descoperite defecțiuni la sistemul de frânare și la sistemul de iluminat.

VEZI ȘI: Convoi agabaritic din Polonia blocat din cauza planului de transport întocmit greșit

Camionul a fost dus la un punct de service autorizat unde marfa a fost transbordată pe o altă platformă. Împotriva șoferului s-a deschis un dosar pentru că a condus un camion cu numeroase probleme tehnice și fără să se asigure că marfa transportată este aplasată și asigurată corespunzător.

Compania de transport a fost obligată să depună o amendă cauțiune în valoare de patru cifre pentru a putea pleca cu marfa pe un alt camion și în afară de asta va trebui să suporte costurile legate de inspecția tehnică și toate costurile care au decurs din această verificare.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.