ȘtiriTop News

Un transportor auto cu tahograful manipulat blocat de poliția din Germania

Raportat inițial pentru probleme tehnice, un transportor auto a ajuns să fie blocat de poliția din Germania pentru că avea tahograful manipulat.

La începutul săptămânii trecute, mai mulți martori au raportat la poliției faptul că, un transportor auto, parcat pe o stradă din zona logistică a orașului Marl, avea o scurgere de ulei.

Un transportor auto cu tahograful manipulat blocat de poliția din Germania

În urma verificărilor efectuate la fața locului s-a stabilit că scurgerile de ulei erau datorate unor furtune hidraulice rupte ale transportorului auto. De asemenea, în urma verificărilor amănunțite, agenții de poliție au constatat că tahograful prezenta urme evidente de modificare tehnică prin atașarea unui dispozitiv suplimentar, suspiciunea fiind că acesta era manipulat.

Verificările ulterioare aveau să confirme suspiciunea agenților de poliție. Potrivit informațiilor anterioare, șoferul în vârstă de 24 de ani a depășit, scurtat sau chiar sărit peste timpii de condus și odihnă de mai multe ori în ultimele patru săptămâni.

VEZI ȘI: Șofer polonez prins drogat și fără drept de a conduce, în Germania

Întrucât șoferul nu avea domiciliul permanent în Germania, el – sau angajatorul său – a trebuit să plătească o amendă garanție de aproximativ 3.000 de euro. Sancțiunea finală în acest caz va fi stabilită de un judecător.

Un transportor auto cu tahograful manipulat blocat de poliția din Germania

Din aceeași categorie...

Back to top button