Un tren încărcat cu camioane a fost implicat într-un accident feroviar grav în Germania

Un tren încărcat cu camioane a fost implicat într-un accident feroviar grav în Germania
Un tren încărcat cu camioane, care făcea legătura între Freiburg - Novara, a fost implicat într-un accident feroviar grav, la Auggen, în Germania, soldat cu un deces și rănirea altor 10 pasageri.

În seara zilei de joi, 2 aprilie 2020, pe culoarul feroviar Rheintal, dedicat transportului combinat de mărfuri, în zona Auggen, lângă Freiburg, a avut loc un accident fervoriar grav în care a fost implicat un tren încărcat cu camioane al companiei BLS Cargo, care a dus la moartea conductorului de tren și rănirea altor 10 pasageri, șoferii unora dintre camioanele încărcate pe tren.

Un tren încărcat cu camioane a fost implicat într-un accident feroviar grav în Germania

Conform informațiilor furnizate publicației noastre de către poliția germană, accidentul s-a produs după ce o placă mare beton și oțel cu greutatea de 100 de tone, folosită la construcția unui pod din zonă, a căzut pe șine din motive încă necunoscute.

Mecanicul de locomotivă nu a putut frâna în timp util și a lovit violent bucata de beton. În urma impactului, garnitura de tren a deraiat în mare parte de pe șine. Forțele de intervenție ajunse rapid la fața locului au constatat și decesul mecanicului de locomotivă.

Laura Riske, purtătorul de cuvânt al poliției din regiune, a confirmat și că în tren se aflau 10 pasageri, șoferi de camion.

Aceștia se aflau în vagonul special destinat pasagerilor, aflat imediat în spatele locomotivei, care a sărit și el de pe șine.  Trei dintre șoferi au fost duși la spital, unul dintre ei fiind operat la o mână. Restul nu au avut nevoie de spitalizare. Toți cei 10 șoferi sunt în afara oricărui pericol.

VEZI ȘI: Belgia a ridicat temporar interdicția de efectuare a repausului săptămânal normal în cabină

Camioanele încărcate pe tren au fost și ele distruse aproape complet, iar zgomotul impactului s-a auzit la o distanță de câțiva kilometri, conform declarațiilor unor martori.

Un tren încărcat cu camioane a fost implicat într-un accident feroviar grav în Germania

O comisie de ancheta va investiga modul în care acea bucată de beton a ajuns pe șine. Lucrările din zonă aveau ca scop înlocuirea vechiului pod care se afla într-o stare avansată de degradare.

Conform primelor informații, lucrările la acest pod ar fi trebuit să înceapă abia din acest weekend. La locul accidentului au intervenit peste 50 de oameni de la poliție, pompieri și salvare. De asemenea, zona a fost survalată cu mai multe elicoptere pentru a filma și documenta locul incidentului.

Deutsche Bahn a anunțat deja că segmentul feroviar va rămâne închis până luni, cel mai devreme, în primul rând pentru ca echipa de investigații să adune toate probele și apoi pentru ca o echipă a Deutsche Bahn să verifice și să remedieze eventualele probleme la linia ferată apărute după incident

Follow #infotrucker